Οι Χράνοι θα αποκτήσουν έπειτα από χρόνια τη δική τους πλατεία

Οι Χράνοι θα αποκτήσουν  έπειτα από χρόνια τη δική τους πλατεία

Απόφαση για την αναγκαιότητα αγοράς από το Δήμο Μεσσήνης ακινήτου για την κατασκευή πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Χράνων έλαβε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα οικονομικά, Κωνσταντίνος Ρούτσης. Ο κ. Ρούτσης σημείωσε ότι υπάρχει ομόφωνη έγκριση και από το Τοπικό Συμβούλιο τόσο για το γεγονός ότι πρέπει να αποκτήσουν οι Χράνοι πλατεία όσο κυρίως για την αναγκαιότητα της αγοράς ενός συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς η δεύτερη προσφορά που υπήρχε από διαθήκη είχε απαράβατο όρο να μη γίνει καμία χρήση της περιουσίας του θανόντος για 10 χρόνια από τη σύνταξή της, η οποία και έγινε το 2016.

Πρόσθεσε, δε, ότι  με την απόφαση αυτή το συμβούλιο θα εξουσιοδοτήσει ουσιαστικά το δήμαρχο να προβεί στην αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου και στην τιμή που θα κρίνει ο εκτιμητής που θα επιλεγεί.

Στο σημείο αυτό σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου και του Γιώργου Τσώνη για αντίστοιχη περίπτωση παλαιότερα που αφορούσε στο Στρέφι. Ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι εκεί η τιμή πήγε πάνω κατά 30% από την αντικειμενική αξία. Από αυτή την αντιπαράθεση αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Τσώνης, φωνάζοντας: «Ντροπή σας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Φύκιρης, απεύθυνε έκκληση για όσο δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης, καθώς πρόκειται για αίτημα των κατοίκων της περιοχής για περισσότερα από 20 χρόνια. Πρόσθεσε, δε, ότι η περιοχή είναι τουριστική με περίπου 20 ξενοδοχεία και αρκετά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έχει ανάγκη απ’ την κατασκευή αυτής της πλατείας.

Η απόφαση τελικά ήταν ομόφωνη, πλην του Γιώργου Τσώνη που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Από την πλευρά της, αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης, συγκινημένη η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ελένη Κουράκλη, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Σώμα.

Του Κώστα Γαζούλη