Παραβατικότητα και «σκουπίδια» έθεσε η αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Παραβατικότητα και «σκουπίδια» έθεσε η αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Αθανασόπουλος: «Έχει βελτιωθεί η κατάσταση – Στα όρια του Δήμου με την Καλαμάτα ο σταθμός μεταφόρτωσης»

Το ζήτημα της παραβατικότητας στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά και το σημείο που θα δημιουργηθεί ο σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών, σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, ήταν τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας από την ομάδα της “μείζονος” μειοψηφίας, που είχε διαφορετική “ατζέντα” απ’ αυτή του “αρχηγού” της παράταξης, Γιώργου Τσώνη.

Τα πιο πάνω ζητήματα τέθηκαν από τον Τάσο Τσερπέ και τον Νίκο Ξενόγιαννη.

Αρχικά ο κ. Τσερπές ζήτησε από τον κ. Αθανασόπουλο να ενημερωθεί για τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Καλαμάτα. Υπενθύμισε δε, ότι ο κ. Αθανασόπουλος είχε βάλει ως προτεραιότητα το θέμα της παραβατικότητας προεκλογικά, ισχυριζόμενος τότε ότι στην πόλη της Μεσσήνης κυριαρχεί ο φόβος. Ρώτησε δε, αν έχει “ξεφοβηθεί” πλέον η πόλη, γιατί τα μηνύματα που λαμβάνει είναι διαφορετικά από την τοπική κοινωνία.

Στο ζήτημα αυτό νωρίτερα είχε αναφερθεί και ο πρώην πρόεδρος του Σώματος, Χρήστος Χριστόπουλος, που πήρε το λόγο για άλλο ζήτημα επί προσωπικού.

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για καθημερινά περιστατικά παραβατικότητας στα οποία ο ίδιος είναι μάρτυρας, στην “καρδιά” της πόλης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, και ήδη μέσα στους 5 πρώτους μήνες που βρίσκεται στο “τιμόνι” του Δήμου, έχει συναντηθεί δυο φορές με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη, κυρίως χάρις στην καθημερινή παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας, όπως ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Βέβαια, σημείωσε ότι καθημερινά παρακολουθούν τα φαινόμενα αυτά, καθώς, για να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει η παρουσία της Αστυνομίας να συνεχίσει να είναι σ’ αυτά τα επίπεδα.

Ο «Σταθμός Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ξενόγιαννης ζήτησε να ενημερωθεί για το πού πρόκειται να δημιουργηθεί ο ΣΜΑ σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, καθώς έχει ακουστεί ότι θα δημιουργηθεί στο Δήμο Μεσσήνης. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι ο ΣΜΑ ήταν υποχρέωση για το Δήμο Μεσσήνης για να λάβει το 1,5 εκ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκε και για την αγορά “press container”, καθώς και άλλων απορριμματοφόρων οχημάτων.

Τόνισε δε ότι είναι σε συνεργασία με τους άλλους δυο Δήμους και ότι ο χώρος που πρόκειται να δημιουργηθεί θα βρίσκεται στα όρια του Δήμου της Μεσσήνης με την Καλαμάτα, ωστόσο δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα, γιατί είναι και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Σ’ αυτή την ερώτηση σημειώθηκε και αντιπαράθεση με τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ο οποίος είπε ότι τα χρήματα αυτά, το 1,5 εκ., το έφερε αυτός στο Δήμο, με τον Γιώργο Αθανασόπουλο να του απαντά ότι ανήκουν στους δημότες, ότι ήρθαν επί Στάθη Αναστασόπουλου, ότι ήταν περισσότερα λόγω και των προστίμων που είχε δεχθεί η πόλη της Μεσσήνης, και επί 4 χρόνια ο κ. Τσώνης δεν προχώρησε στην αξιοποίησή τους, με κίνδυνο να χαθούν…

Του Κώστα Γαζούλη