Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

ΤΗΝ προσεχή Τρίτην εις το θέατρον του Μπαρ δίδουν την τιμητικήν των και αποχαιρετιστήριον του θιάσου παράστασιν, οι ακούραστοι και ευσυνείδητοι εργάται της ελληνικής σκηνής Φίνα Σκώτη και Σπύρος Τζιφός. Η Σκώτη είναι αλήθεια ότι εχάρισεν εις το κοινόν των Καλαμών στιγμάς εξαιρετικής ψυχαγωγικής απολαύσεως, ο δε Τζιφός, τον οποίον η πόλις μας και άλλοτε παρηκολούθησαν εις τας φιλοτίμους προσπαθείας του δια την τέχνην, δια να τον εκτιμήση  και ως άνθρωπον και ως ηθοποιόν, διέπλασε τοιούτους ρόλους εις όσων έργων την εκτέλεσιν μετέσχεν, ώστε έδειξε τι ημπορεί να επιτύχουν οι ακάματοι της Τέχνης εργάται.

-ΚΑΤΑ χθεσινόν τηλεγράφημα της Υποδιοκήσεως Χωροφυλακής Κυπαρισσίας, άγνωστοι ανοίξαντες δι’ αντικλείδος το μεταξύ Παραλίας και πόλεως Κυπαρισσίας παντοπωλείον του Παν. Κανάκη αφήρεσαν δραχ. 500 εις χαρτονομίσματα διάφορα και εν ζεύγος καινουργών υποδημάτων.

-ΔΙΑ ψηφίσματος του κοινοτικού συμβουλίου Αριστοδήμου εκφράζεται η ευχή προς την κυβέρνησιν υπέρ της εγκαταστάσεως τηλεφωνικού κέντρου εν τη κοινότητι, αναλαμβανούσης να χορηγήση τους απαιτουμένους δια κατασκευήν της γραμμής τηλεφωνικούς στύλους.