ΣΔΥΜ: Με 4 δρομείς στο Loutraki Run 2020

ΣΔΥΜ: Με 4 δρομείς στο Loutraki Run 2020

άτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ανήμερα της Παναγίας της Υπαπαντής του Κυρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο όμορφο Λουτράκι, το «Loutraki Run 2020». Μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση που προετοίμασαν και πρόσφεραν ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκατοντάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι, έλαβαν μέρος τόσο στην κύρια διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, όσο και στις διαδρομές των τριών χιλιάδων και των χιλίων μέτρων, ξεκινώντας από τους καταρράκτες της πόλης του Λουτρακίου. Συνολικά έλαβαν μέρος περί τα 420 άτομα με το κύριο όγκο των δρομέων να συμμετέχει στο βασικό αγώνα των 10 χιλ, όπου τερμάτισαν 265 δρομείς, 106 ήταν οι τερματίσαντες στα 3χιλ και δεκάδες ήταν τα παιδιά στα 1000 μέτρα.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν παρών με τέσσερα μέλη του, που έτρεξαν όλοι στα 10 χιλιόμετρα και τερμάτισαν επιτυχώς. Αναλυτικά έτρεξαν οι Λαμπίρης Αλέξης (00:45:54), Κωστογιάννης Αντώνης (00:55:46), Μπαρτζελιώτης Διονύσης (00:57:25) και Φλώρου Σταυρούλα (1:03:45).

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του.

Με 5 αθλητές στον 3° Βυζαντινό αγώνα υπεραπόστασης 50 χλμ. ο ΣΔΥΜ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο Δήμο Μεγαρέων ο αγώνας υπεραπόστασης 50 χιλιομέτρων με την ονομασία «3ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος » σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τους Αθηναίους Δρομείς και τους Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», προς τιμήν του Βύζαντα. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). 

Συνολικά 257 αθλητές και αθλήτριες υπεραπόστασεων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και άλλες χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Ιαπωνία, Βραζιλία) βρέθηκαν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λυτάρα) όπου και δόθηκε στις 9:00 η εκκίνηση του αγώνα από τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη. Ανάμεσά τους και τρεις αθλητές με ειδικές ανάγκες: ο Αντώνης Παπάς (με χειροκίνητο αμαξίδιο), ο Χρήστος Κορομηλάς (με ποδήλατο tandem και συνοδηγό-πιλότο τον Γιώργο Γκούντα) και ο Νίκος Τσατσακλάς (με βραχιολάκι και συνοδό).

Ο αγώνας διερχόμενος μέσα από την πανέμορφη Μεγαρική γη προσέφερε σε όλους τους αθλητές εικόνες μοναδικής ομορφιάς κατά γενική ομολογία. Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει τόσο για την ασφάλεια των αθλητών όσο και για την επαρκή πληρότητα και άρτια στελέχωση των σταθμών τροφοδοσίας που υπήρχαν όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί ανά 5 χιλιόμετρα, έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να βρίσκουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη του στόχου τους.

Οι 254 δρομείς παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κούραση και τις δυσκολίες της διαδρομής και την χαμηλή θερμοκρασία κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και να τερματίσουν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα).

Νικητής στην κατηγορία ανδρών ήταν ο Σπύρος Λογοθέτης με χρόνο 3:41:04, δεύτερος ο αθλητής του ΣΔΥΜ και Iron Man Βασίλης Μίχος με χρόνο 3:43:30, τρίτος ο Γιώργος Χατζηγιάννης με χρόνο 3:58:35, τέταρτος ο Adam Lezko με χρόνο 3:59:01, πέμπτος ο Δημήτρης Σαραγάς με χρόνο 4:00:39 και έκτος ο Γιώργος Δρόσος με χρόνο 4:01:02.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Γεωργία Λαλιώτη με χρόνο 4:37:05, δεύτερη η Ελένη Ψαρόμυλαου με χρόνο 4:41:44, τρίτη η Ροδάνθη – Νίκη Διαμαντέα με χρόνο 4:50:04, τέταρτη η Kayoko Tabata με χρόνο 4:55:11, πέμπτη η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Σταυρούλα Μπάκα που τερμάτισε σε χρόνο 4:57:32 και έκτη ήταν η Νεκταρία Μπούτση με χρόνο 4:58:35.

Μαζί με τους Βασίλη Μίχο και Σταυρούλα Μπάκα, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας πλαισίωσαν οι Νίκος Τζαμουράνης, Στέλιος Ξυπόλιτος και Μαρία Βρανά. Όλοι τερμάτισαν επιτυχώς και στα χρονικά όρια που είχαν θέσει οι διοργανωτές, σημειώνοντας χρόνους 4:47:34, 6:38:49 και 6:55:06 αντίστοιχα.

Σε όλους τους δρομείς μετά τον τερματισμό τους, οι διοργανωτές έδωσαν αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό t-shirt , αναμνηστικό δίπλωμα και την «τσάντα του αθλητή» που περιείχε κορυφαία τοπικά προϊόντα των Μεγάρων ενώ τους προσέφεραν και ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του.