«Στενοχώρια» στη Μεσσήνη για την ακύρωση του 160ού Καρναβαλιού

«Στενοχώρια» στη Μεσσήνη για  την ακύρωση του 160ού Καρναβαλιού

Οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις λόγω ακύρωσης του καρναβαλιού ζήτησε ο Γ. Δαβίλας 

Το ιστορικό «Νησιώτικο» καρναβάλι θα πρέπει να περιμένει… καθώς το 160ό θα γιορταστεί τελικώς του χρόνου, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο με το κορωνοϊό. 

Όπως ήταν φυσικό, οι τελευταίες εξελίξεις απασχόλησαν και το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το καρναβάλι ακυρώθηκε, ειδικά διότι αυτό έγινε την τελευταία στιγμή, καθώς αρκετοί άνθρωποι είχαν μοχθήσει, ωστόσο τόνισε ότι δεν τέθηκε ποτέ ερώτημα για το αν θα έπρεπε να συμμορφωθούν ή όχι στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. 

Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης, ζήτησε «να δει» ο Δήμος τη διεξαγωγή του καρναβαλιού μιαν άλλη χρονική περίοδο, για να μην πάει χαμένος ο κόπος των ανθρώπων που δούλευαν για μήνες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πιο απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή ήταν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για ζητήματα πολιτισμού και, κατά συνέπεια, για το καρναβάλι, Γιώργος Δαβίλας. Ο κ. Δαβίλας βρίσκεται σε «κατάθλιψη», όπως είπε χαρακτηριστικά, από την εξέλιξη. Έθεσε, δε, στο Σώμα την άποψή του, ο Δήμος να διεκδικήσει οικονομική ενίσχυση για τις τοπικές επιχειρήσεις, που είναι αυτές που θα πληρώσουν το «μάρμαρο». 

Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Τσερπές σημείωσε ότι κατανοεί απόλυτα τη συναισθηματική φόρτιση του κ. Δαβίλα, ενώ σχολίασε ότι η απόφαση της κεντρικής εξουσίας κατά την άποψή τους ήταν αρκετά «τραβηγμένη». 

Αντίθετη άποψη από τον κ. Τσερπέ είχε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου, Γιώργος Στραβόλαιμος. Όπως είπε, μιλά ως ιατρός, τονίζοντας ότι ως αυτοδιοικητικοί πρέπει να προτάσσουν τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών. 

Του Κώστα Γαζούλη