8ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Ξεκινά την Παρασκευή και σκοπεύει να αφήσει εποχή

8ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Ξεκινά την Παρασκευή  και σκοπεύει να αφήσει εποχή

Εδώ και μέρες επικρατεί αποκριάτικο κλίμα στην Καλαμάτα και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, αφού την Παρασκευή ξεκινά και επίσημα το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι.

Χθες παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου για τη φετινή διοργάνωση, με τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό να είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι και να υπόσχονται εκδηλώσεις που «περνούν» το Καλαματιανό Καρναβάλι σε νέα εποχή.

Πρώτος ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι η Καλαμάτα βρίσκεται σε καρναβαλικούς ρυθμούς από τη στιγμή που ξεκίνησε να λειτουργεί το καρναβαλοχωριό, με την πόλη ήδη να έχει αλλάξει, αφού επικρατεί ένα ευχάριστο κλίμα, ενώ χαρακτήρισε το καρναβάλι μια λαϊκή γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Εκ μέρους της «Φάρις» ο πρόεδρος Παντελής Δρούγας δήλωσε ότι η Επιχείρηση στηρίζει την όλη προσπάθεια, που φέτος θα είναι εμπλουτισμένη και στόχος είναι να είναι καλύτερη από κάθε πλευρά.

Τέλος, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όσους δούλεψαν και δουλεύουν για το Καλαματιανό Καρναβάλι, αφού πρόκειται για εθελοντές που έχουν αφήσει τα σπίτια και τις δουλειές τους και έχουν αφιερωθεί με πάθος στο να πετύχει.

Ο Γιάννης Δούζης, που είναι ο επικεφαλής της Καρναβαλικής Επιτροπής, ανέφερε ότι το ξεκίνημα ήταν πολύ δυναμικό και συνεχίζεται, κι αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή των καρναβαλιστών, που είναι μεγάλη.

Όπως είπε, σημαντικό είναι ότι δόθηκε στους συμμετέχοντες αυτό που ζητούσαν χρόνια, το καρναβαλοχωριό, ένας χώρος δικός τους, που έχει αποτελέσει το στέκι τους και πραγματοποιούν συνεχώς δράσεις.

Επίσης, μίλησε για το Καρναβαλικό Εργαστήριο, ένα χώρο δηλαδή που έχει στηθεί στις αποθήκες του ΟΣΕ και εκεί κατασκευάζονται αντικείμενα, τα οποία θα αποτελέσουν την καρναβαλική περιουσία της πόλης.

Όσο για το πρόγραμμα, είπε ότι το Καρναβάλι ξεκινά την Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Όσο για τη φετινή καινοτομία, σημείωσε ότι είναι το παιδικό καρναβάλι με την παρέλαση να γίνεται στις 23 Φεβρουαρίου και να ξεκινά από την πλατεία Όθωνος, ενώ μέσω της Αριστομένους θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα υπάρξουν διάφορα δρώμενα για τα παιδιά.

Την προηγούμενη μέρα, πρόσθεσε, θα γίνει μια μεγάλη εκδήλωση στην προκυμαία, όπου παιδιά που συμμετέχουν στο καρναβάλι, και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν.

Στις 29 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η νυχτερινή παρέλαση, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Όθωνος και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, ενώ η κορύφωση του Καρναβαλιού θα γίνει την 1η Μαρτίου, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 4.00 το απόγευμα και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Εκεί, όπως είπε ο κ. Δούζης, θα στηθεί ένα πολύ μεγάλο πάρτι, τα σκηνικά του οποίου δεν υπάρχουν ούτε καν στο Καρναβάλι της Πάτρας.

Τέλος, σχετικά με τις συμμετοχές, μέχρι στιγμής είπε ότι έχουν δηλώσει 23 γκρουπ ενηλίκων, με το καθένα από αυτά να έχει τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό συμμετασχόντων σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα, δε, με τις προβλέψεις, το παιδικό καρναβάλι αναμένεται να ξεπεράσει σε συμμετοχές αυτό των ενηλίκων.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση