Σκάκι: Με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση του ΝΟ Καλαμάτας και της ΕΣΣΠΕΠ, απέφερε 14 μεσσηνιακά μετάλλια

Σκάκι: Με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση του ΝΟ Καλαμάτας και της ΕΣΣΠΕΠ, απέφερε 14 μεσσηνιακά μετάλλια

Με επιτυχία διεξήχθησαν κατά το τριήμερο 24-26/01/2020 τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με διοργανωτή το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

     Συμμετείχαν συνολικά 56 αθλητές. Αναλυτικά συμμετείχαν από τους εξής ομίλους: 26 από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, 1 από Άστρος Κυνουρίας, 8 από Σ.Ο. Φιλιατρά, 1 από Σ.Ο. Περσέα Άργους, 4 από ΟΣ Καλαμάτας, 2 από Σ.Α. Ναυπλίου και 6 από Σ.Α. Κορίνθου «Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ».   Λόγω της γρίπης ακύρωσαν την συμμετοχή τους έξι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, τέσσερις αθλητές του Σ.Ο. Κρανιδίου και δύο αθλητές της Κορίνθου.

     Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον εξαιρετικό χώρο του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Φαραί Παλλάς.

     Οι σκακιστές όλων των κατηγοριών αγωνίστηκαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσπάθησαν για το καλύτερο γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

     Το Σάββατο στις 16:00 πραγματοποίησε το Σκακιστικό τμήμα της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2020, με την παρουσία του Πανοσολογιωτάτου π. Αλέξιου.

     Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κος Κακαλίκας Δημήτρης, η Γενική Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κα Ποδοχωρίτη Βάσω, οι αθλητές της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, οι συμμετέχοντες αθλητές καθώς και όλοι οι αθλητές της σκακιστικής ακαδημίας με τις οικογένειές τους.

     Την πίτα προσέφερε το ζαχαροπλαστείο Γαρδένια. Η έφορος και διευθύντρια των αγώνων τους ευχαρίστησε όλους για τη παρουσία τους και τον κ. Καρδάση για την προσφορά τους. Ο κος Κακαλίκας χάρισε ένα σκακιστικό βιβλίο στο μικρότερο συμμετέχοντα αθλητή, τον μόλις 5 ετών Αρκουδέα Δημήτριο από την Κόρινθο.

     Η κα Ποδοχωρίτη χάρισε προϊόντα (λάδι και κρασί) καθώς και ένα μπρελόκ με το σήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στον επικεφαλής διαιτητή κ. Ανδρέα Κοντοκάνη, που αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.

     Ο πατήρ Αλέξιος απευθύνθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους λέγοντας τους πόσο σημαντική είναι η ενασχόλησή τους με το πνευματικό άθλημα του σκακιού και πόσο σπουδαίο είναι για τα παιδιά να έχουν δίπλα τους τις οικογένειές τους. Ευχήθηκε σε όλους να έχουν έναν όμορφο και ευλογημένο χρόνο με υγεία και πρόοδο. Αμέσως μετά ακολούθησε ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος.

     Την Κυριακή στις 20:00 αφού έληξε και ο 5ος και τελευταίος γύρος ακολούθησε η τελετή λήξης και έγινε η απονομή των επάθλων.

     Οι διακρίσεις ανά κατηγορία είναι οι παρακάτω:

  Αγόρια έως 8 ετών

1ος Κελέσης Κωνσταντίνος   Ν.Ο. Καλαμάτας

2ος Τσιάτσιος Μιχαήλ  Ν.Ο. Καλαμάτας

3ος Αλεπουδέας Δημήτριος  Κόρινθος «Αργοναύτης»

  Αγόρια έως 10 ετών

1ος Καλλαρας Γεώργιος Κόρινθος «Αργοναύτης»

2ος Κυριακόπουλος Νικόλαος     Ν.Ο. Καλαμάτας

3ος Σπυρόπουλος Γεώργιος  Ν.Ο. Καλαμάτας

  Αγόρια έως 12 ετών

1ος Αλεπουδέας Στυλιανός  Κόρινθος «Αργοναύτης»

2ος Μπάρλας Γεώργιος Σ.Ο. Άστρους

3ος Μπομπέτσης Αναστάσιος     Σ.Ο. Άστρους

  Αγόρια έως 14 ετών

1ος Λέκκας Αναστάσιος Κόρινθος «Αργοναύτης»

2ος Τσίτρος Αναστάσιος     Κόρινθος «Αργοναύτης»

3ος Σπυρόπουλος Παναγιώτης Β Ν.Ο. Καλαμάτας

  Αγόρια έως 16 ετών

1ος Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος     Ν.Ο. Καλαμάτας      βαθμός 4/5

2ος Πατανας Μάριος   Σ.Κ. Τρικάλων        βαθμός 3,5/5

3ος Αθανασόπουλος Θοδωρής    Ν.Ο. Καλαμάτας      βαθμός 3,5/5

4ος Πουλόπουλος Ηλίας     Ν.Ο. Καλαμάτας      βαθμός 3,5/5

  Κορίτσια έως 8 ετών

Δεν υπήρχαν συμμετοχές

  Κορίτσια έως 10 ετών

1η   Κολοβού Χριστίνα  Σ.Ο. Άστρους

2η   Μπάρλα Αικατερίνη Σ.Ο. Άστρους

3η   Πετρουλάκη Πηνελόπη  Ν.Ο. Καλαμάτας

  Κορίτσια έως 12 ετών

1η   Σπυροπούλου Αναστασία ΟΣΚ

2η   Ζουρουφιδη Βαρβάρα    Σ.Α. Ναυπλίου

3η   Αποστολοπούλου Αφροδίτη – Μαρία    Σ.Ο. Φιλιατρών

  Κορίτσια έως 14 ετών

     Την 1η θέση μοιράστηκαν οι αθλήτριες Κορμά Ελένη (Σ.Ο. Φιλιατρών) και Αθανασοπούλου Αντριάνα (Ν.Ο. Καλαμάτας) και ακολούθησε η Βασιλοπούλου Αννα.

  Κορίτσια έως 16 ετών

Ταγκαλάκη Ιωάννα     Σ.Ο. Φιλιατρών

     Τα κορίτσια λόγω του μικρού αριθμού των συμμετοχών αγωνίστηκαν όλα μαζί στο ίδιο πρωτάθλημα και όχι ανά κατηγορία.

     Ο πρώτος κάθε κατηγορίας πήρε χρυσό μετάλλιο και ως πρωταθλητής της Περιφέρειας πήρε τη πρόκριση για την τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου 2020.

     Στους δύο τυχερούς που βρήκαν τα δύο φλουριά η έφορος του ΝΟΚ, κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου Τσιάλα, έδωσε από ένα σκακιστικό βιβλίο και ένα στυλό parker για να γράφουν τις παρτίδες τους στα τουρνουά που θα λαμβάνουν μέρος. Τυχεροί ήταν ο Σπυρόπουλος Γιώργος (Ν.Ο. Καλαμάτας) και η Αποστολοπούλου Αφροδίτη – Μαρία (Σ.Ο. Φιλιατρών).

     Η έφορος ευχαρίστησε και συνεχάρηκε όλους τους αθλητές και τους διαιτητές, κ. Πάνο Μπούρα και κ. Θοδωρή Τσεκούρα, που συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης ευχαρίστησε την διεύθυνση και το προσωπικό τους ξενοδοχείου Φαραί Παλλάς για την εξαιρετική συνεργασία τους και φυσικά τα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή στήριξή τους προς το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και την αναβάθμιση του σκακιού στον τόπο μας και ευχήθηκε σ’ όλους Καλή χρονιά!