Ξυλοδαρμό από μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης

Ξυλοδαρμό από μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Όπως κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ιδίου, καθώς και κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας και του δημάρχου Καλαμάτας, ενώ όπως τονίζει, άγνωστοι μέσα στο πλήθος, όταν βγήκε από την αίθουσα, αρχικά τον προπηλάκισαν, ενώ δέχθηκε και χτυπήματα στα πλευρά και την κοιλιά.

Τα γεγονότα αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχουν ως εξής: 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ.Κ. που είχε ως βασικά θέματα: 

1. Την ενημέρωση για τη συνάντηση με το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας σχετικά με το Άσυλο Μεσσηνίας

2. Ασφαλιστικό

δημιουργήθηκαν πρωτόγνωρες και απαράδεκτες καταστάσεις και γεγονότα σχετικά με τη λειτουργία του Ε.Κ.Κ., που είναι ο 2ος κατά σειρά θεσμικός φορέας της πόλης μας και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης έξω από το κτήριο, αλλά και έξω από την αίθουσα συνεδρίασης, ακούγονταν συνθήματα τουλάχιστον απαξιωτικά και προσβλητικά.

Προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν είχαν ληφθεί οι αποφάσεις, βγήκαν ντουντούκες και μέλη του ΠΑΜΕ κατέκλυσαν το διάδρομο του κτηρίου του Ε.Κ.Κ., μέχρι και την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων, δυσχεραίνοντας τη δυνατότητα εξόδου απ’ αυτήν.

Εκτόξευαν συνεχώς προσβλητικές και δυσφημιστικές εκφράσεις κατά μελών της Διοίκησης, κυρίως κατά του προέδρου του ΕΚΚ. Επίσης, ακούστηκαν τουλάχιστον απαξιωτικές εκφράσεις κατά θεσμικών παραγόντων του νομού και της πόλης (μητροπολίτη Μεσσηνίας, δήμαρχου Καλαμάτας) 

Η κατάσταση πια είχε ξεφύγει εντελώς, ήταν πρωτοφανής και πρωτόγνωρη για συνεδριάσεις θεσμικού οργάνου, κυριαρχούσε μίσος, δημιουργώντας έτσι φόβο για τη σωματική ακεραιότητα. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Κ. Τσώνης Σωτήρης, στην προσπάθειά του να εξέλθει από την αίθουσα συνεδριάσεων, βρέθηκε περικυκλωμένος από το πλήθος και δεχόταν σπρωξίματα και χτυπήματα στην κοιλιά και στα πλευρά, χωρίς να είναι σε θέση στο κομφούζιο που επικρατούσε να εντοπίσει από πού προήρχοντο, αφού είχαν πέσει όλοι επάνω του, εξαναγκαζόμενος να επιστρέψει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. για να προστατευθεί.

Το πλήθος εισήλθε ξανά στην αίθουσα και άφησε ένα φέρετρο στο τραπέζι των συνεδριάσεων, το οποίο στη συνέχεια τοποθέτησε μπροστά στην πόρτα του Γραφείου του προέδρου του Ε.Κ.Κ. 

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. ξαναπροσπάθησε να εξέλθει γιατί αισθανόταν έντονη δυσφορία. Τελικά αποχώρησε και έπειτα από αρκετή ώρα συνήλθε και επέστρεψε στο Γραφείο του, όπου τον περίμεναν οι συνάδελφοί του, αφού σημειωτέον για 20 περίπου λεπτά ήταν εγκλωβισμένοι στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Πριν από μια περίπου εβδομάδα είχαν ανακοινωθεί στον ημερήσιο Τύπο, τόσο από το ΠΑΜΕ όσο και από το Σωματείο ΔΕΥΑ Καλαμάτας, συγκεντρώσεις έξω από το κτήριο του Ε.Κ.Κ.

Έγιναν επεισόδια, τα οποία εκθέτουν το συνδικαλισμό, τον οποίο κάποιοι τον υπερασπίζονται.

Ανακοίνωση και από τη ΓΣΕΕ 

Για τα γεγονότα της Πέμπτης στην Καλαμάτα ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΣΕΕ. 

Αναφέρει αναλυτικά: 

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις τραμπούκικες συμπεριφορές και σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί με τη βία να τρομοκρατήσει. Την ίδια πρακτική ακολούθησε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. 

Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου εμποδίζοντας την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρη Τσώνη, στον οποίο επιτέθηκαν και χτύπησαν στην κοιλιά και στα πλευρά. 

Παρά την έντονη δυσφορία που αισθάνθηκε δεν του επέτρεψαν την έξοδο από την αίθουσα, η οποία τελικώς επετεύχθη μετά μισή ώρα. 

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει για πολλοστή φορά τις βιαιότητες μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίες πλέον δεν έχουν σταματημό και έχουν και ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή συναδέλφων. 

Ο νόμος του ισχυρότερου σωματικά και του αποφασισμένου να βιαιοπραγήσει δεν έχει ούτε θέση στα συνδικάτα, αλλά ακόμη περισσότερο δεν έχει θέση στη δημοκρατία. 

Του Κώστα Γαζούλη 

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Απάντηση στα άθλια ψέματα του προέδρου του Ε.Κ. Καλαμάτας

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, χθες Παρασκευή 14/2/2020, με θέμα τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.

Μετά το παραμύθι περί βίαιων “ξυλοδαρμών” και άλλων “δράκων,” κατέληξε στην ουσία. Μέσα στον εκνευρισμό του είπε πως το νομοσχέδιο, αυτό που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, “έχει θετικά στοιχεία”, “κινείται σε θετική κατεύθυνση”.

1) Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σωτήρης Τσώνης είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και όχι γραφείο Τύπου του Βρούτση και των εργοδοτών στην Καλαμάτα.

2) Όσο αφορά στα θετικά του νομοσχεδίου έχει δίκιο. Αλλά αυτά είναι μόνο για την εργοδοσία και τις ιδιωτικές εταιρείες που τρίβουν τα χέρια τους. Απεναντίας για το λαό:

-Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους χωρίς εξαιρέσεις

-Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του

-Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη

-Εφαρμόζονται χωρίς καμία αλλαγή οι μειώσεις έως 50% στις συντάξεις και το εφάπαξ.

-Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Δεν προβλέπεται καμία μείωση των ορίων ηλικίας

-Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Κατρούγκαλου και η διαχρονική λεηλασία των Ταμείων (80 δισ.)

-Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9.000 ένσημα.

3) Είναι απορίας άξιο η ταχύτητα της ΓΣΕΕ να βγάλει πανελλαδική ανακοίνωση αναπαράγοντας τα ψέματα του κ Τσώνη περί βιαιοτήτων, τραμπούκων κ.τ.λ. Σε τι αποσκοπεί αυτή η γρηγοράδα;

4) Τα περί “ξυλοδαρμών” είναι αστεία. Δεν τα είπε εχθές (σ.σ. προχθές), αλλά σήμερα (σ.σ. χθες). Απεναντίας εχθές επικαλέστηκε φόρτιση… μέχρι και καρδιακό επεισόδιο, που ήταν τόσο ισχυρό, που λίγη ώρα μετά πιάστηκε στα “πράσα” να πίνει το αναψυκτικό του στο γραφείο του, μαζί με φίλους του, σχεδιάζοντας το τι ψέματα θα πουν σήμερα.

Όλοι στη συγκέντρωση 18 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία 23η Μαρτίου.