Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει τις επόμενες στο τέλος του μήνα

Ακυρώθηκαν πλέον και από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας όλες οι πτήσεις εξωτερικού των επόμενων ημερών, ενώ η μόνη σύνδεση που έχει απομείνει αυτή τη στιγμή είναι αυτή με τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το μεγάλο κύμα των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, λόγω της τουριστικής περιόδου, η έκβαση της οποίας είναι αμφίβολη, αναμένεται από το Μάιο και μετά.

Ακυρώσεις 

Όπως σημείωσε ερωτώμενος από το «Θάρρος» ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, η Aegean ακύρωσε τις πτήσεις εξωτερικού από τον Αερολιμένα έως το τέλος Μαρτίου. 

Οι επόμενες πτήσεις που αναμένονται είναι στο τέλος του μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στις 30 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις για τη Βιέννη, ενώ στις 31 Μαρτίου οι πτήσεις της Easy Jet από Λονδίνο. Γι’ αυτές τις δύο πτήσεις, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ενημέρωση, όμως δε εκτιμάται, δεν θα υλοποιηθούν και θα ακυρωθούν.

Οι υπόλοιπες τουριστικές πτήσεις ξεκινούν φέτος σχετικά αργά για την Καλαμάτα και ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση στον αερολιμένα για το ποια θα είναι η τύχη τους.

Οι περισσότερες πτήσεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου. 

Μάλιστα, από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, υπάρχει προγραμματισμός να ξεκινήσουν οι πτήσεις από την αγγλική αγορά που είναι και η μεγαλύτερη για τη Μεσσηνία, καταλαμβάνοντας ποσοστό κοντά στο 40%.

Από την πλευρά του ο κ. Μανδηλάρης, διευκρίνισε ότι πλέον τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και οι αεροπορικές εταιρίες δείχνουν ότι πλέον λειτουργούν με ορίζοντα 15νθήμερου. 

Της Βίκυς Βετουλάκη