Αλλαγή χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Αλλαγή χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, για    συζήτηση  και  λήψη  απόφασης      επί  του μοναδικού θέματος:  Αλλαγή χώρου διεξαγωγής συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, στην  παρούσα  φάση για  προληπτικούς  λόγους,  με  στόχο  τη  μείωση  της  διασποράς  του κορωνοϊού, υπάρχει  ανάγκη  οι  συνεδριάσεις  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  να  διεξάγονται  σε χώρο πιο ευρύχωρο που να αποτρέπει το συγχρωτισμό των δημοτικών συμβούλων καθώς και των  Προέδρων  των  Συμβουλίων    Κοινοτήτων  και  των  Προέδρων    Κοινοτήτων    του  Δήμου Καλαμάτας.

 Για  την  αλλαγή  χώρου  διεξαγωγής  συνεδριάσεων  απαιτείται  απόφαση  του  Δημοτικού Συμβουλίου,  σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  του  άρθρου  96 του  Ν.  3463/2006.

Η απόφαση, φυσικά, που ελήφθη, συμφωνεί με το σκεπτικό της πρόσκλησης. Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης είχε προτείνει τις προηγούμενες ημέρες, σε αντιστοίχιση και με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού, να γίνονται οι συνεδριάσεις του Σώματος στο αμφιθέατρο του Διοικητήριου “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, καθώς και να μεταδίδονται διαδικτυακά, ώστε μην στοιβάζονται οι πρόεδροι των κοινοτήτων, οι δημοσιογράφοι και το κοινό στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας.

Η πρόταση-αίτημα του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες, απευθυνόταν στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.