Απάντηση μητροπολίτη Μεσσηνίας στην ιστοσελίδα ethnos.gr

Απάντηση  μητροπολίτη  Μεσσηνίας  στην ιστοσελίδα ethnos.gr

Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr της 26ης Μαρτίου 2020, με τίτλο: «Βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το κλείσιμο των Εκκλησιών», «και παραβλέποντας τους ανυπόστατους διαλόγους και τις ανύπαρκτες τοποθετήσεις που καταγράφονται στο παραπάνω δημοσίευμα», ο μητροπολίτης Μεσσηνίας δηλώνει: 

«α) Κανένας Ορθόδοξος Ιεράρχης δε θα μπορούσε να αποδεχθεί, να υποστηρίξει ή να αποφασίσει, έστω και συνοδικά, το κλείσιμο των ιερών ναών. Την ίδια γνώμη, άλλωστε, υποστήριξε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά τη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 16ης Μαρτίου 2020.     

β) Η έκτακτη και προσωρινή απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας για αναστολή λειτουργίας όλων των θρησκευτικών χώρων λατρείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και της μερίμνης της για τη δημόσια υγεία, είναι ορθή, αν και η επανεξέταση του μέτρου αυτού είναι ευκταία και αυτονόητη, όταν κριθεί βέβαια ασφαλής και σύμφωνη προς τις οδηγίες των ειδικών με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει όπως κάθε δημοσιογράφος διασταυρώνει το αληθές και το πραγματικό των όσων γράφει, αναφέρει ή πιθανόν του υπαγορεύουν!».