Βαγγ. Ξυγκώρος: «Τα οικονομικά μέτρα να ισχύσουν για όλη την Ελλάδα και να επεκταθούν και στις τράπεζες»

Βαγγ. Ξυγκώρος: «Τα οικονομικά μέτρα να ισχύσουν για όλη την Ελλάδα και να επεκταθούν και στις τράπεζες»

Την επέκταση των οικονομικών μέτρων σε όλη την Ελλάδα, ζήτησε χθες σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα που πλήττεται.

Ο κ. Ξυγκώρος επισήμανε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις είναι σε σωστή κατεύθυνση, όμως επειδή η οικονομία της χώρας συνδέεται μεταξύ της πρέπει να ισχύσουν για όλη τη χώρα.

«Άμεσα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους, κυρίαρχα αυτές του τουρισμού, αλλά και αυτές που συνδέονται με τον τουρισμό σε όλη τη χώρα, έχουν ήδη τις πρώτες επιπτώσεις με ακυρώσεις συνεδρίων και άλλα.  Με λίγα λόγια επειδή ο επιχειρηματικός κλάδος ήδη βγαίνοντας από μία δύσκολη δεκαετία είναι τρομακτικά ευάλωτος, θα πρέπει να σχεδιαστούν περαιτέρω μέτρα, τα οποία θα είναι για όλη τη χώρα με σκοπό ξεκάθαρα να υπάρξει μία ανακούφιση για αυτές τις δύσκολες ημέρες που έρχονται μπροστά μας. Μετά τις αναστολές εισφορών, ΕΦΚΑ, αλλά και τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα πρέπει να δούμε λίγο και το θέμα με τις τράπεζες κα τις δόσεις. Να υπάρξει μία αναστολή γιατί το επόμενο διάστημα το οποίο θεωρούσαμε όλοι αναπτυξιακό για τις επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του τουρισμού, δυστυχώς από ότι φαίνεται θα είναι πολύ προβληματικό σε σχέση με πέρυσι.

Πρέπει ,λοιπόν, το αρμόδιο Υπουργείο να διερευνήσει τον τρόπο ώστε τα μέτρα να είναι σε όλη την επικράτεια για να ανακουφιστεί το ήδη πονεμένο εμπόριο, η ήδη πονεμένη επιχειρηματική δραστηριότητα και κυρίως η εξαγωγική η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα», κατέληξε ο κ. Ξυγκώρος.

Β.Β.