Επιστολή Λεβεντάκη σε Βορίδη για στήριξη αγροτών

Επιστολή Λεβεντάκη  σε Βορίδη για στήριξη αγροτών

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη, απέστειλε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γ. Λεβεντάκης, αναφορικά με τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Τριφυλίας λόγω πανδημίας.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των αγροτών, έρχονται να προστεθούν τα επιπλέον μέτρα έκτακτης ανάγκης, που σαφώς ήταν απαραίτητο να παρθούν αλλά που, δυστυχώς, θα έχουν ως επακόλουθο να τους πλήξουν κι άλλο. Θα πληγεί ο πρωτογενής τομέας, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό, καθότι γινόταν προώθηση μεγάλου μέρους προϊόντων της τοπικής παραγωγής σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αγρότες μας όμως, πάντα συνεπείς, συνεχίζουν τις εργασίες τους στα χωράφια, έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά, αλλά η μειωμένη ζήτησή τους, λόγω της παρούσας κατάστασης και των συνθηκών, έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της τιμής των προϊόντων τους κάτω από την τιμή κόστους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ζητώ, λοιπόν, ως δήμαρχος μιας κατ’ εξοχήν αγροτικής περιοχής, που σηκώνει στους ώμους της έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας μας, αυτόν του πρωτογενούς τομέα, να ενταχθούν και οι αγρότες μας στις ομάδες που θα λάβουν οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού.

Ευελπιστώ πως θα ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αυτό αίτημα, που αφορά στον αγροτικό κόσμο του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή δεν πρέπει να εξαιρεθεί από τα προνόμια που πρόκειται να απολαύσουν άλλοι κλάδοι. Είναι σημαντικό, για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας, να έχουν την παρούσα στιγμή την αρωγή της Πολιτείας, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν, κατά το δυνατόν, τα προβλήματα που έχουν προκύψει».