Κοινή επιστολή των Ενώσεων Αστυνομικών Πελοποννήσου για μέτρα προστασίας

Κοινή επιστολή των Ενώσεων Αστυνομικών Πελοποννήσου για μέτρα προστασίας

Απολυμάνθηκε η Διεύθυνση, αλλά τα Αστυνομικά Τμήματα, ακόμα περιμένουν

Απολυμάνθηκαν την Τρίτη οι χώροι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τα αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας, πλην όσων έγιναν με ιδιωτικές πρωτοβουλίες ή από τους Δήμους. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί δυστυχώς, δεν έχουν εφοδιασθεί ακόμα επίσημα από  την πολιτεία με μάσκες και γάντια, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Γι’ αυτό, σε κοινή τους επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας, ζητούν μέτρα.

Να σημειωθεί ότι από 17 Μαρτίου έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες των αστυνομικών.

Ζητούν:

Άμεση απολύμανση των κτιρίων που στεγάζονται οι αστυνομικές υπηρεσίες, κρατητηρίων και οχημάτων και επανάληψη αυτών ανά εβδομάδα.

Εφοδιασμό όλων των αστυνομικών με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά).

Περιορισμό των συνεργείων ελέγχων και ιδιαιτέρως σε σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία.

Απαγόρευση εισόδου πολιτών στις υπηρεσίες. Να επιτρέπεται μόνο σε όσους θέλουν να καταγγείλουν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Όπως σημείωσε ερωτώμενος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Σταυρόπουλος, σε ότι αφορά την περιφέρεια έχουν απολυμανθεί μόνο τα Αστυνομικά Τμήματα Οιχαλίας και Γαργαλιάνων από τους Δήμους της περιοχής και του αεροδρομίου με πρωτοβουλία ιδιώτη. Στα υπόλοιπα δεν έχει γίνει απολύμανση.

Όσον δε αφορά τα μέσα προστασίας τους, είπε πως έχει εφοδιασθεί ότι μπορεί ο καθένας από μόνος του.

Β.Β.