Νέα μέτρα: Τι προβλέπεται για σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και συναθροίσεις

Νέα μέτρα: Τι προβλέπεται για σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και συναθροίσεις

Να μην μετακινούνται στα χωριά και σε περιοχές εκτός Αττικής κάλεσε τους πολίτες της ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, αναλογιζόμενοι τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει στην συγκεκριμένη περιοχή, με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εμφανιστεί στην Αθήνα. «Η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίσει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, «απειλώντας» με νέα μέτρα. «Πρέπει να αντιληφθούν όλοι αυτοί, οι λίγοι που μετακινούνται, την διασπορά του ιού που μπορεί να φέρουν σε μέρη όπου σήμερα δεν έχουμε κρούσματα», τόνισε επίσης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε: 

-Την απαγόρευση μετακίνησης στα νησιά ακτοπλοϊκά, μόνο των μόνιμων κατοίκων μετά από επίδειξη του Ε1, όπου φαίνεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας.

-Την απαγόρευση απόπλου και κατάπλου σε όλη την ελληνική επικράτεια όλων των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Όσα βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει έχουν αποπλεύσει ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 21 Μαρτίου.

-Το Σάββατο θα παραμείνουν κλειστές οι λαϊκές αγορές και από την Δευτέρα μειώνεται κατά 50% ο αριθμός των παραγωγών.

-Από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ το 1 πελάτης ενά 10 τμ μετατρέπεται σε ένας πελάτης ανά 15 τμ.

-Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης και οι μεταγωγές των κρατουμένων.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε επίσης ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, τονίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα, μεγάλες πλατείες και χώροι όπου παρουσιάζεται κίνηση. Ζήτησε, δε, να μην γίνεται πικ νικ, ούτε άθληση κατά ομάδες.
aftodioikisi.gr