Ομάδα νεαρών έκανε κλοπές στους Γαργαλιάνους

Ομάδα νεαρών έκανε κλοπές στους Γαργαλιάνους

Συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την Πέμπτη

Με συλλήψεις 22 ατόμων, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Μεσσηνία ολοήμερη αστυνομική επιχείρηση. Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 1058  άτομα, εκ των οποίων τα 793 ήταν Έλληνες και τα 265 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 756 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 120 άτομα, από τα οποία 63 ήταν Έλληνες και 57  ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 64 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 260 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Ένας 18χρονος Έλληνας και ένας 19χρονος αλλοδαπός, για απόπειρα κλοπής. Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί στους Γαργαλιάνους την Τετάρτη επιχείρησαν να μπουν σε σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.  Συνελήφθησαν ωστόσο την επόμενη ημέρα το απόγευμα εντός των ορίων του αυτοφώρου.
  • Ένας 26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στους Γαργαλιάνους για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένας σουγιάς.
  • Πέντε Έλληνες, για ναρκωτικά στην Καλαμάτα και ειδικότερα: Ένας 48χρονος διότι κατείχε 0,3 ml ηρωίνης, ένας 40χρονος διότι κατείχε 0,6 ml ηρωίνης, ένας 25χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 4,1 γραμμ. χασίς, ένας 17χρονος με 0,1 γραμμ. χασίς και ένας 22χρονος με 2,5 γραμμ. χασίς.
  • Ένας 34χρονος αλλοδαπός στην Καλαμάτα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Σε έλεγχο που έγινε στον 34χρονο, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 4 πακέτα με λαθραία τσιγάρα. Σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια στο σπίτι του  βρέθηκε να έχει άλλα 20 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.
  • Δύο Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας 25χρονος αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο, καθώς είχε καταδικασθεί για διακίνηση ναρκωτικών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  Ναυπλίου σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.
  • Τέσσερις οδηγοί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Επτά αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κλοπές

Μετά τη σύλληψη του 18χρονου και του 19χρονου για την απόπειρα κλοπής και του 26χρονου για την κατοχή του σουγιά, από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές σε σπίτια, οι οποίες είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 26 Φεβρουαρίου στους Γαργαλιάνους. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος των τριών νεαρών, αλλά και ενός 20χρονου αλλοδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι τέσσερις τους στις 22 Φεβρουαρίου στους Γαργαλιάνους μπήκαν σε σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν 1.000 ευρώ, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου παραβίασαν παράθυρο σε άλλο σπίτι και αφαίρεσαν το ποσό των 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη