Ο καιρός στην Καλαμάτα την Τετάρτη 4 Μαρτίου

Ο καιρός στην Καλαμάτα την Τετάρτη 4 Μαρτίου

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 04/03/2020 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο, μέχρι τις πρωινές ώρες, θα πνέουν ενισχυμένοι ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται στον ΝΑ άνεμο.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης; σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, ενώ μέχρι τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να πέσει και λασποβροχή. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά το φορτίο σκόνης θα απομακρυνθεί.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/