«Ο κορωνοϊός δε σέβεται καμία ηλικία»

«Ο κορωνοϊός δε σέβεται καμία ηλικία»

Ο θάνατος ενός 42χρονου Γερμανού στην Κρήτη χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα και ο θάνατος 46χρονου στρατιωτικού στην Αλεξανδρούπολη που, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν παχύσαρκος, δείχνει αυτό που τονίζει καθημερινά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ότι ο κορωνοϊός δε σέβεται καμία ηλικία.  

Την ίδια ώρα διαβάζουμε πλέον και στη χώρα μας αφηγήσεις ασθενών νέων για το πόσο «χτυπάει» ο ιός και τη διάρκειά του, που δε συγκρίνεται με καμία γρίπη. Ζωντανό παράδειγμα η νοσηλεύτρια της Καρδιολογικής στην Καλαμάτα που διαγνώστηκε με τον ιό πριν από 12 ημέρες και χθες, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε η διακομιδή της στο Νοσοκομείο του Ρίου… Ας της ευχηθούμε να γυρίσει πίσω σύντομα υγιής, και οι υπόλοιποι ας δούμε ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Από τον κορωνοϊό κινδυνεύουμε όλοι… 

Επίσης, να σημειώσουμε ότι και οι ίδιοι οι επιστήμονες τονίζουν ότι μελετούν τον ιό ελάχιστους μήνες για να έχουν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς ακριβώς συμπεριφέρεται. Κανένας εφησυχασμός και τήρηση των μέτρων για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και να ξανασμίξουμε υγιείς το συντομότερο δυνατόν. 

Κ. Γαζ.