Πάνω από 60 οδηγούς την ημέρα για υπερβολική ταχύτητα συνέλαβε η Τροχαία το Φεβρουάριο

Πάνω από 60 οδηγούς την ημέρα για υπερβολική ταχύτητα συνέλαβε η Τροχαία το Φεβρουάριο

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου

Περισσότερα τροχαία ατυχήματα και τραυματισμοί, σημειώθηκαν φέτος τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά και στους 5 νομούς της περιφέρειας το Φεβρουάριο σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με 30 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:  4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 4 νεκρούς. 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 2 σοβαρά τραυματίες. 15 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 24 ελαφρά τραυματίες.

Πέρυσι, τον ίδιο μήνα, σημειώθηκαν 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με 3 νεκρούς. Ένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό και ένα θύμα και 21 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό και 24 τραυματίες.

Αιτίες τροχαίων ατυχημάτων

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων – δυστυχημάτων που σημειώθηκαν το Φεβρουάριο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, υπερβολική ταχύτητα, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Φεβρουάριο, συγκροτήθηκαν στην Περιφέρεια 515 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.226 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις.

Επικίνδυνες παραβάσεις

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.538 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.768 για υπερβολική ταχύτητα, 205 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 173 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 15 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 107 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 85 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 33 για παραβίαση σηματοδότη, 130 για Κ.Τ.Ε.Ο., 10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 9 για αντικανονικούς ελιγμούς, και 3 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη