Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Καλαμάτα

Η στροφή στο συντηρητισμό και η ήττα της ελληνική κοινωνίας στο πεδίο των αξιών της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, με αφορμή το θέμα των τελευταίων εβδομάδων, δεν είναι καθολικές έννοιες. Υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις.

Έτσι, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργανώνει για την προσεχή Παρασκευή στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, η οποία σε κείμενό της υπογραμμίζει ότι η τρομοϋστερία, την οποία καλλιεργούν τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τις ξενοφοβικές κραυγές και τη διασπορά του μίσους, υπηρετούν συγκεκριμένους μύθους και συμφέροντα. Η ανακοίνωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

5+1 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
“Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι/ες τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στον Έβρο και τα νησιά, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι ενώ τα κράτη παίζουν παιχνίδια με τις ζωές τους.

Οι πρόσφυγες/μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στις δολοφονικές συμπληγάδες της ελληνικής και τουρκικής στρατιωτικής μηχανής, ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εγκλωβιστεί στις τρομοϋστερικές συμπληγάδες του εθνικιστικού ξεσηκωμού και των ξενοφοβικών κραυγών. Το αποτρόπαιο αυτό σκηνικό δε θα μπορούσε να στηθεί χωρίς την οργανωμένη και συστηματική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, που συνειδητά προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μίσους ενάντια στους πρόσφυγες διαστρεβλώνοντας μια σειρά από πράγματα:

ΜΑΣ ΛΕΝΕ
Οι πρόσφυγες είναι εισβολείς, πράκτορες της Τουρκίας σ’ έναν ακήρυχτο υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας και έχουμε υποχρέωση να τους αποκρούσουμε.

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΤΙ
Οι πρόσφυγες είναι τα πραγματικά θύματα των πολέμων που προκαλούνται από τις μεγάλες δυνάμεις και τους πραγματικούς κυρίαρχους για το στρατηγικό και ενεργειακό έλεγχο των χωρών και των περιοχών τους. Σήμερα είναι τα θύματα ενός βρώμικου ανταγωνισμού μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ με τη χώρα μας να παίζει το ρόλο του συνοριοφύλακα.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ
Αν ανοίξουν τα σύνορα τα 3 εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία θα εποικίσουν την Ελλάδα και θα εγείρουν μειονοτικά δικαιώματα. Υπάρχει κίνδυνος ισλαμοποίησης της χώρας.

ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ
Ο προορισμός όλων αυτών των ανθρώπων δεν είναι (συνήθως) η Ελλάδα, αλλά άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου πολλοί απ’ αυτούς έχουν εκεί ήδη τις οικογένειές τους. Το γεγονός ότι παραμένουν εδώ, οφείλεται στην επαίσχυντη σύμβαση ΕΕ-Τουρκίας που ανέθεσε στην Ελλάδα και την Τουρκία να γίνουν αποθήκες ψυχών και να κάνουν το μαντρόσκυλο της Ευρώπης, κι αυτές ευχαρίστως δέχτηκαν (πολλά τα φράγκα).
Γι’ αυτό οι περισσότεροι πρόσφυγες που περνάνε τα σύνορα μένουν όμηροι εδώ, ενώ η ΕΕ δίνει λεφτά και μίζες για τη δημιουργία ΜΚΟ, κέντρων κράτησης-κολαστηρίων και υποβαθμίζει την εγχώρια και μεταναστευτική εργατική δύναμη, βάζοντας ντόπιους και μετανάστες να τσακώνονται μεταξύ τους. Έτσι προωθούνται χαμηλότεροι μισθοί, αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια κι ένα κλίμα γενικευμένου φόβου και τρομοκρατίας, τόσο για τον Έλληνα που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, όσο και για το μετανάστη που δεν έχει χαρτιά.
Ταυτόχρονα, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί διαχειριστές τρίβουν τα χέρια τους, ενώ το πετσόκομμα των δημόσιων υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών που συμβαίνει παράλληλα, περνάει στα ψιλά γράμματα”…