37χρονος βρήκε ευκαιρία και άνοιγε δικηγορικά γραφεία της Καλαμάτας

37χρονος βρήκε ευκαιρία και άνοιγε  δικηγορικά γραφεία της Καλαμάτας

Σπίτια, αλλά και δικηγορικά γραφεία, άνοιγε ένας Αρμένιος που συνελήφθη την Παρασκευή από την Αστυνομία, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, κι αφού το προηγούμενο βράδυ είχε διαρρήξει άλλο ένα σπίτι.

Την Παρασκευή, από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 452  άτομα, εκ των οποίων τα 358 ήταν Έλληνες και τα 94 αλλοδαποί, καθώς και σε 330 οχήματα.

Του άρεσαν τα δικηγορικά γραφεία
Συνολικά προσήχθησαν 59 άτομα, από τα οποία 36 ήταν Έλληνες και 23 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 33 άτομα. Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 16 άτομα.

Αρχικά συνελήφθη ένας 37χρονος Αρμένιος για κλοπές. Το βράδυ της Πέμπτης μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα και αφαίρεσε έναν υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και 40 ευρώ. Την δράση του, όμως, κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και έτσι την Παρασκευή εντοπίσθηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής που είχε κάνει ο ίδιος σε αποθήκη και δικηγορικά γραφεία, στις 25 και 26 Μαρτίου, στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, στις 25 του μήνα μπήκε σε αποθήκη σπιτιού στην Καλαμάτα και αφαίρεσε έναν τενεκέ λάδι.

Την επόμενη ημέρα, στις 26 Μαρτίου, αποπειράθηκε να κλέψει δικηγορικό γραφείο στην Καλαμάτα. Μπήκε, αλλά δεν αφαίρεσε κάτι. Την ίδια ημέρα, όμως, διέρρηξε άλλο δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Καλαμάτας και αφαίρεσε 120 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 37χρονου, για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Άλλες συλλήψεις
Επίσης, στην αστυνομική επιχείρηση της Παρασκευής συνελήφθησαν:

-Ένα άτομο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Δύο άτομα για ναρκωτικά στον Αντικάλαμο και συγκεκριμένα ένας 40χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε χασίς βάρους 1,2 γραμμαρίων και ένας 48χρονος διότι είχε 1,1 γραμμ. χασίς

-Μία 32χρονη Ρομά για καταδικαστικό έγγραφο, που αφορούσε φθορά ξένης ιδιοκτησίας

-Τέσσερα άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Επτά αλλοδαποί σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη