Viral η ανάρτηση του «Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου»

Viral η ανάρτηση του «Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου»

Πανελλήνια διάσταση πήρε η δημόσια (αρχικά) ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου», με την οποία δήλωναν έτοιμοι να βρεθούν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας, από τη στιγμή που θα δεχτούν επίσημο κάλεσμα από τον ελληνικό Στρατό.

Ωστόσο, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η ανάρτησή τους αυτή η αποσύρθηκε από το διαχειριστή του προφίλ ή δεν είναι πια εμφανής σε όλους.

Στο μεταξύ, από χθες έγινε γνωστό μέσω διαδικτύου ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ανεβάσει στο επίσημο site του την εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταγραφής των εφέδρων του Στρατού Ξηράς, από όπου το ΓΕΣ θα μπορεί να ενημερώνει με ταχύτητα την εφεδρεία, να δίνει διαταγές, ειδοποιεί για μετακινήσεις κ.τ.λ.

Η ανάρτηση

Η ανάρτηση που έγινε από το Σύλλογο Εφέδρων Πελοποννήσου, με την οποία- όπως ξεκαθάρισαν μέλη του σε ειδησεογραφικά site- δηλώνουν την ετοιμότητά τους, αν κληθούν να υπηρετήσουν, αναφέρει: «Αρκετά με τον Τούρκο… Αν είναι να γίνει, ας γίνει τώρα, υπάρχουν άνθρωποι που το περιμένουμε και θα πάμε να κάνουμε αυτό που μας προετοίμασαν να πράξουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Θα τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε και κουβαλάμε στην καρδιά μας, αρκεί να μας δοθεί η ευκαιρία, το ηθικό του Στρατού και της εφεδρείας μας είναι υψηλότερο από κάθε άλλη φορά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται…

Δώστε μας την ευκαιρία, τη χαρά, την εντολή να δώσουμε το παρών και εμείς όλοι οι έφεδροι για το καλό της πατρίδας μας…».

Β.Β.