Ι. Μ. Μεσσηνίας: «Στο Δήμο Καλαμάτας η αρμοδιότητα του ωραρίου εισόδου και εξόδου του κοιμητηρίου»

Ι. Μ. Μεσσηνίας: «Στο Δήμο Καλαμάτας η αρμοδιότητα του  ωραρίου εισόδου και εξόδου του κοιμητηρίου»

Εξ αφορμής δημοσιευμάτων και ποικίλων ενοχλήσεων προς την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, αναφορικά με το γεγονός ότι κατά την παρελθούσα Κυριακή 12/4/2020 οι επισκέπτες του Κοιμητηρίου Καλαμάτας βρήκαν κλειδωμένη την πόρτα του κοιμητηρίου, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εισέλθουν, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας δηλώνει τα εξής σε ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος, αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς:

«1. Ουδέποτε ιερεύς της Ιεράς Μητροπόλεως, εκ των εξυπηρετούντων τον κοιμητηριακό ναό, αναμίχθηκε στο άνοιγμα ή κλείσιμο της θύρας.

2. Ο ιερεύς τέλεσε τη λειτουργία “κεκλεισμένων των θυρών” του ναού και όχι του κοιμητηρίου, αφού δεν ήταν άλλωστε ποτέ της αρμοδιότητάς του. 

3. Η αρμοδιότητα του ωραρίου της εισόδου και εξόδου του κοιμητηρίου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Δήμο Καλαμάτας και στους υπευθύνους προς τούτο υπαλλήλους. 

4. Οι δηλώσεις του αρμοδίου αντιδημάρχου περί “παρερμηνείας της εγκυκλίου για τη λειτουργία των ναών” δεν έχει καμία σχέση με τις ώρες και τον τρόπο λειτουργίας του κοιμητηρίου ως δημοτικού χώρου. 

5. Θεωρούμε , αν μη τι άλλο, εσφαλμένη την όλη δήλωση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία αφήνει εκτεθειμένο τον ιερέα, με σκοπό ίσως τη συγκάλυψη των υπευθύνων. 

Ας ψάξουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι να βρουν ποιος ήταν ο υπεύθυνος που δεν τηρήθηκε η “οδηγία σε δημοτικούς υπαλλήλους να φροντίζουν για την ομαλή επισκεψιμότητα στο κεντρικό κοιμητήριο».