Άμεση ανάγκη το αρδευτικό έργο στον κάμπο Χανδρινού – Στενωσιάς

Άμεση ανάγκη το αρδευτικό  έργο στον κάμπο Χανδρινού – Στενωσιάς

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, θα συναντηθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια στον αγροτικό τομέα, ο οποίος –όπως επανειλημμένα έχει σημειώσει ο περιφερειάρχης– αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης θα θέσει στον υπουργό και το θέμα του Τριανταφυλλίδειου Κληροδοτήματος και του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας.

Σημειώνεται ότι ο Π. Νίκας είχε προχθές τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό, προς τον οποίο προωθεί -συνυπογράφοντας- τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου για στήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια προώθησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το έγγραφο στο οποίο ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας επισημαίνει την άμεση ανάγκη να υλοποιηθεί το αρδευτικό έργο στον κάμπο Χανδρινού – Στενωσιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες ο Αγροτικός Σύλλογος με επιστολή του ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Πύλου – Νέστορος, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους, «να αντιμετωπίσουν άμεσα την επίλυση του προβλήματος και να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου».