Έπεσαν οι πρώτες “καμπάνες” με 300αρια στη Μεσσηνία

Έπεσαν οι πρώτες “καμπάνες” με 300αρια στη Μεσσηνία

Όσοι δε συνετίστηκαν πλήρωσαν και έχασαν δίπλωμα και πινακίδες κυκλοφορίας

Στην τσιμπίδα των τροχονόμων έπεσαν και στη Μεσσηνία οι πρώτοι παραβάτες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ ήδη τους έχουν αφαιρεθεί το δίπλωμα και οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος για δύο μήνες, μιας και επιχείρησαν να κινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας που κατοικούν.

Οι έλεγχοι εξακολουθούν να είναι εντατικοί, με έμφαση στο κεντρικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και, φυσικά, τα διόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Ανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έως και την Πέμπτη είχαν πραγματοποιηθεί 5.871 έλεγχοι οχημάτων.

Παραβάσεις πολιτών 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, την Παρασκευή σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 120 παραβάσεις σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση, ενώ το Σάββατο βεβαιώθηκαν 104 παραβάσεις και την Κυριακή 122.

Επίσης, το Σάββατο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις που κόστισαν στους παραβάτες πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για δύο μήνες.

Μεσσηνία

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, την Παρασκευή βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση και το Σάββατο 31. Την Κυριακή, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας, βεβαιώθηκαν και τρεις παραβάσεις σε άτομα που επιχείρησαν να κινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου μόνιμης κατοικίας τους και σε μία από τις περιπτώσεις αυτές έγινε αφαίρεση του διπλώματος και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Χθες, από τις 6.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση, ενώ σε άλλα δύο άτομα επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή επιχείρησαν να κινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας ως επιβάτες σε οχήματα.

Τέλος, το Σάββατο, μετά την εφαρμογή των νέων αυτών μέτρων, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αρκαδίας βεβαιώθηκαν για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας 4 παραβάσεις που κόστισαν από 300 ευρώ σε κάθε παραβάτη, ενώ αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας από τρία οχήματα.

Επίσης, όπως αναφέραμε στην αρχή, από την έναρξη του μέτρου περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος -Τρίπολη- Καλαμάτα και Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη και μέχρι την Πέμπτη, από την Τροχαία Αυτοκινητόδρομων έχουν πραγματοποιηθεί 5.871 έλεγχοι οχημάτων, ενώ ο αριθμός των παραβάσεων οι οποίες βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, είναι 57.

Σημειώνεται ότι στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο η αρμοδιότητα της Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων ξεκινάει από τα διόδια του Σπαθοβουνίου και κάτω.

Της Βίκυς Βετουλάκη