Από Κυπαρισσία φεύγει για Φιλιατρά η ΔΕΥΑΤ

Από Κυπαρισσία φεύγει για Φιλιατρά η ΔΕΥΑΤ

Με οριακή πλειοψηφία και αντιδράσεις η απόφαση μεταγκατάστασης

Απόφαση, με οριακή πλειοψηφία, έλαβε στη χθεσινή έκτακτη – δια περιφοράς – συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για να φύγει η ΔΕΥΑ Τριφυλίας από την Κυπαρισσία, απ’ όπου ξεκίνησε το 2005 ως ΔΕΥΑΚΥ, και να μετεγκατασταθεί στα Φιλιατρά. Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις τόσο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων όσο και στο Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας, αλλά και κατοίκους κι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής. 

Στην εισήγηση του θέματος από το δήμαρχο σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, για την τροποποίηση του άρθρου 1, παρ. 4, της συστατικής πράξης: «Έδρα της Επιχείρησης θα είναι ο Δήμος Τριφυλίας και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας. Οι λόγοι που επιβάλλουν την ως άνω τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου ανάγονται σε λόγους λειτουργικούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Τριφυλίας. Η Έδρα της επιχείρησης θα βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο του καλλικράτειου Δήμου Τριφυλίας εξυπηρετώντας χιλιομετρικά το σύνολο των πολιτών της Τριφυλίας, δεδομένου ότι σήμερα λειτουργεί μόνο ένα ταμείο στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, το οποίο απέχει πλέον των 35 χλμ. από το νοτιότερο χωριό του Δήμου». 

Ναι, να φύγει από Κυπαρισσία για Φιλιατρά η ΔΕΥΑΤ ψήφισαν οι Αντώνης Βλάχος, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Σωτήρης Μπακούρος, Αλέκος Κουτρουμπής, Μαρία Παναγοπούλου, Παναγιώτης Τσαφαράς, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, Νίκος Φρούσος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Ευάγγελος Κοροβίλας, Παναγιώτης Αλευράς, Δημήτρης Στριμπάκος. 

Όχι, ψήφισαν οι Παναγιώτης Τσίγγανος, Σταματία Αλεξοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Παναγιώτης Κατσίβελας, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Γιάννης Αδρακτάς, Γιώργος Τσακανίκας, Δημήτρης Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Σαράντος Κουκούμης. 

«Παρών» ψήφισαν ο Στάθης Ανδρινόπουλος και η Μαγδαληνή Καμπύλη.