Βρέθηκε λύση για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο Μεσσήνης

Βρέθηκε λύση για να ολοκληρωθεί  η ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο Μεσσήνης

Συνεδρίασε εκ νέου “δια περιφοράς” το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Λύση στην ολοκλήρωση της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης, που έχει “κολλήσει” από τον περασμένο Φεβρουάριο, έδωσε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεδριάζοντας για δεύτερη φορά “δια περιφοράς”, ελέω κορωνοϊού, τουτέστιν μέσω e-mail, αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι διαφωνίες, κυρίως για την επισύναψη συμπληρωματικού δανείου ύψους 191.000 ευρώ, με σκοπό την ολοκλήρωση της ανάπλασης. 

Το συγκεκριμένο θέμα είχε δημιουργήσει μεγάλες προστριβές το προηγούμενο διάστημα, με τη νυν Δημοτική Αρχή να ρίχνει τις ευθύνες στην προηγούμενη για τις καθυστερήσεις, όπως και για το γεγονός ότι με δικές της ευθύνες «φόρτωσε» νέο χρέος. Ο ανάδοχος του έργου δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε κάνει ζητώντας 380.000 ευρώ επιπλέον για την ολοκλήρωση, καθώς οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν δεν ήταν δικής του ευθύνης. Η νυν Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αλλάξει την “πράξη εφαρμογής”, βγάζοντας την οδό Κολοκοτρώνη, θεωρώντας ότι αν γινόταν και εκεί πεζοδρόμηση, θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά ζητήματα, αλλά και πρόβλημα σε θέσεις στάθμευσης. 

Έτσι το κόστος για τον ανάδοχο ανέρχεται σε 191.000 ευρώ και αποφασίστηκε η σύναψη συμπληρωματικού δανείου με τους ίδιους όρους του ήδη εγκεκριμένου δανείου για τον ίδιο λόγο. Την επισύναψη καταψήφισε τόσο ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης και επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργος Τσώνης, ζητώντας τα χρήματα από το δάνειο να πάνε στις κοινότητες, όπως είχε σχεδιάσει ο ίδιος (με τη Δημοτική Αρχή να αντικρούει σε παλαιότερες συνεδριάσεις ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί), όσο και ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος της “Λαϊκής Συσπείρωση”, που σημείωσε ότι τάσσεται κατά σε επισυνάψεις δανείων γενικότερα. 

Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της “παράταξης Τσώνη” ψήφισαν μεν υπέρ, ωστόσο σημείωσαν ότι θα έπρεπε να γίνει επισύναψη μεγαλύτερου δανείου, για να ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολό του, χωρίς να αλλάξει η πράξη εφαρμογής και αφαιρεθεί η οδός Κολοκοτρώνη. 

Του Κώστα Γαζούλη