Δ.Σ. Τριφυλίας: Παράταση εργασιών ανάπλασης Άνω Πόλης και αγωνία για το έργο

Δ.Σ. Τριφυλίας: Παράταση εργασιών ανάπλασης  Άνω Πόλης και αγωνία για το έργο

-Ενημέρωση για τα προβλήματα ζήτησε η αντιπολίτευση, εφιστώντας προσοχή στη Δημοτική Αρχή

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε συνεδρίασή του δια περιφοράς την Τρίτη, αποφάσισε και «εγκρίνει την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας”, Α.Μ 49/2018, μέχρι την 11-06-2020, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου (για λόγους άρτιας και ασφαλούς υλοποίησης του έργου και την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών αρχαιολογικής έρευνας και αποκατάστασης δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας)». 

Ενημέρωση για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει ζήτησαν από την αντιπολίτευση οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» εφιστούν προσοχή στη Δημοτική Αρχή για πιθανές αξιώσεις του αναδόχου πέραν της αρχικής σύμβασης με κίνδυνο για την ίδια την ολοκλήρωση του έργου. 

Σημειώνεται ότι σε δελτίο Τύπου σχετικά με την προσωρινή διακοπή εργασιών στο έργο ανάπλασης της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας που εξέδωσε στις 2 Απριλίου ο Δήμος Τριφυλίας, μεταξύ άλλων, τονιζόταν: «Μετά ενέργειες του δημάρχου γνωστοποιείται ότι ήδη συμφωνήθηκε εγγράφως με ιδιώτη αρχαιολόγο, ο οποίος θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων εργασιών, ώστε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών να είναι δυνατή η συνέχιση των εργασιών. Σας διαβεβαιώνω ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί άμεσα. Τα όποια προβλήματα δημιουργούνται επιλύονται…». Ωστόσο, μέχρι χθες δε σημειώθηκε κάποια εξέλιξη και συνεχίζεται η διακοπή εργασιών, με συνέπεια σε κατοίκους κι επαγγελματίες στην Άνω Πόλη να επιτείνεται η ανησυχία για το τι συμβαίνει…