Επαγγελματίες ανησυχούν για το έργο ανάπλασης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Επαγγελματίες ανησυχούν για  το έργο ανάπλασης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Έστειλαν επιστολή στο δήμαρχο, ορίζουν δικηγόρο

Τη μεγάλη τους ανησυχία εκφράζουν με επιστολή τους προς το δήμαρχο επαγγελματίες στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας σχετικά με τα προβλήματα και την τεράστια καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου ανάπλασης, στο οποίο έχει σημειωθεί διακοπή εργασιών εδώ και δύο περίπου εβδομάδες. 

Στην επιστολή των επαγγελματιών προς το δήμαρχο αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Γιάννης Μερκούρης, στη διάρκεια συζήτησης του θέματος «Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας” (Α.Μ. 49/2018)». Ομόφωνα ελήφθη απόφαση στην Ο.Ε. για έγκριση της παράτασης μέχρι τις 11 Ιουνίου 2020, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 654ΖΩΗΕ-ΣΦΝ, ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι “ενώνει την ανησυχία του με αυτή των καταστηματαρχών και των κατοίκων της Άνω Πόλης, όπως εκφράστηκε στην επιστολή που οι τελευταίοι έχουν στείλει στον κ. δήμαρχο. Ο δήμαρχος πρέπει να αποφασίσει άμεσα για το τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, καθώς έχουν μείνει πίσω εργασίες για τις οποίες χρειάζεται χρόνος. Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για το κατά πόσο μέχρι τον Ιούνιο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους». 

Στην επιστολή των επαγγελματιών σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι επιχειρήσεις τους λόγω της ανάπλασης υπολειτουργούσαν επί μήνες και τώρα με τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού, δε λειτουργούν καθόλου. Μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι ίδιοι θα εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα λειτουργίας λόγω του έργου ανάπλασης. Επισημαίνουν πως οι μήνες που τα καταστήματά τους θα είναι κλειστά είναι πάρα πολλοί και είναι πολύ δύσκολο οι επιχειρήσεις τους να κρατηθούν ζωντανές. Αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα, αλλά κρίνουν ότι αν συνεχίσουν οι ακολουθούμενοι ρυθμοί υλοποίησης του έργου, δε θα προλάβουν τον εορτασμό της πόλης το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, 7 και 8 Ιουνίου, αλλά και πιθανότατα θα χαθεί όλη η θερινή σεζόν, κάτι που θα είναι καταστροφικό και οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Άνω Πόλη δε θα μπορέσουν να επανακάμψουν. 

Ζητούν ενημέρωση για το έργο από υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου σε εβδομαδιαία βάση και θα ορίσουν δικηγόρο για να τους εκπροσωπεί και διαφυλάττει τα συμφέροντά τους. Επίσης, μέχρι την επανέναρξη των εργασιών επιθυμούν ενημέρωση σε καθημερινή βάση.