Κορωνοϊός: 19 ακόμα αρνητικές απαντήσεις – Σχεδόν 300 Μεσσήνιοι έχουν εξεταστεί

Κορωνοϊός: 19 ακόμα αρνητικές απαντήσεις – Σχεδόν 300 Μεσσήνιοι έχουν εξεταστεί

Έφτασαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 1.000 τεστ “ταχείας διάγνωσης” 

Ακόμα 19 αρνητικές απαντήσεις, σε εξετάσεις ασθενών ύποπτων στον κορωνοϊό, έφτασαν χθες στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα, 16 αφορούσαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και 3 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα και από την ημέρα που ξεκίνησε η “περιπέτεια” του κορωνοϊού (τέλη Φεβρουαρίου), στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας έχουν εξεταστεί περίπου 300 ασθενείς. Υπενθυμίζουμε ότι έξι έχουν βρεθεί θετικοί και ήδη οι τρεις εξ αυτών έχουν αφήσει πίσω τους τη νόσο, έχοντας αναρρώσει πλήρως.  

Έφτασαν τα “rapid test” – Ξεκίνησε η εκπαίδευση για τον αναλυτή μοριακών εξετάσεων

Χθες το πρωί, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση για τον αναλυτή μοριακών εξετάσεων PCR, τον οποίο προμηθεύτηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα την προηγούμενη εβδομάδα. Η εκπαίδευση έγινε από στέλεχος της προμηθεύτριας εταιρείας. 

Εκτός της εκπαίδευσης, χθες το νοσοκομείο παρέλαβε και τα 1.000 τεστ “ταχείας διάγνωσης”, τα οποία δε θα αντικαταστήσουν την αποστολή εξετάσεων και το μοριακό έλεγχο από το Ινστιτούτο Παστέρ, αλλά θα διενεργούνται παράλληλα. 

Επίσης, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι διορισμοί και των υπόλοιπων 64 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και των 45 ατόμων για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ευχάριστα όμως νέα, για τα νοσοκομεία της Μεσσηνίας, έρχονται και εκτός “επικαιρότητας”, καθώς χθες υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια δυο αναισθησιολογικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, ενώ η ανάδοχος εταιρεία έχει ήδη παραγγείλει το νέο συγκρότημα κεντρικής αποστείρωσης, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, και το επόμενο διάστημα ξεκινά η υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου. 

Τέλος, ολοκληρώθηκε και η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών κλινών, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ. 

Του Κώστα Γαζούλη