Ξεκινούν μπλόκα και στο παλιό οδικό δίκτυο για το Πάσχα

Ξεκινούν μπλόκα και στο παλιό οδικό δίκτυο για το Πάσχα

Μπορεί οι ανυπάκουοι των περιοριστικών μέτρων να είναι λίγοι σε σύγκριση με την πλειονότητα των πολιτών που τα τηρούν με ευλάβεια, όμως τα αυστηρότερα μέτρα έρχονται, καθώς μόλις μια εβδομάδα μάς χωρίζει από το Πάσχα. Έτσι και στην περιοχή της Μεσσηνίας οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις θα είναι αυξημένοι, με μπλόκα στα διόδια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Κι επειδή ο Έλληνας πάντα ψάχνει την… παράπλευρη λύση, όπως ενημερωθήκαμε έλεγχοι θα γίνονται και στην παλιά εθνική οδό και γενικότερα στο παλιό οδικό δίκτυο.

Στους παλιούς δρόμους
Στόχος της αύξησης των μέτρων, πιθανότατα από την Παρασκευή, είναι να εμποδίσει αυτούς τους λίγους που θέλουν σώνει και καλά να μετακινηθούν για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Και ιδιαίτερα αυτούς που θέλουν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να έρθουν προς την περιφέρεια.

Όπως αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιοι είχαν ξεκινήσει να αλλάζουν στο taxisnet το μόνιμο τόπο κατοικίας τους, όμως με παρέμβαση της ΑΑΔΕ, μπήκε πάγος στη διαδικασία και σταμάτησε.

Ήδη, πάντως, έχει δοθεί εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις να στήσουν μπλόκα τις επίμαχες ημέρες και κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα, στα επαρχιακά οδικά δίκτυα και στις παρακαμπτήριες οδούς, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να σπάσει τα μέτρα απαγόρευσης.

Τυχεροί όσοι έχουν αυλή
Από αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, και πολύ περισσότερο από τη Μεγάλη Δευτέρα και μετά, οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνουν έτοιμες να σταματήσουν έστω κι αυτούς τους λίγους που θα θελήσουν να σπάσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας. Η διέλευση από τα διόδια αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυστηρή και το ελεύθερο να έχουν μόνο τα φορτηγά τροφοδοσίας και όσοι έχουν απόλυτα δικαιολογημένη μετακίνηση.

«Τυχεροί» ως προς το ψήσιμο τελικά του οβελία την άλλη Κυριακή θα αποδειχθούν αυτοί που έχουν αυλές στα σπίτια τους, αλλά το γιορτινό τραπέζι θα πρέπει να πρέπει να περιορισθεί αυστηρά στους διαμένοντες στο σπίτι. Μάλιστα, οι Αρχές προειδοποιούν ότι δε θα επιτραπούν ούτε ψησίματα σε πεζοδρόμια ούτε σε γειτονικά οικόπεδα και θα πρέπει να περιοριστούν εντός του χώρου του σπιτιού τους, αν δε θέλουν να πληρώνουν πρόστιμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη