Πέντε ανήλικοι Ρομά έσπαζαν καταστήματα και οχήματα

Πέντε ανήλικοι Ρομά έσπαζαν καταστήματα και οχήματα

Σε κλοπές σε κλειστά καταστήματα και οχήματα επιδίδονταν πέντε ανήλικοι Ρομά, με τον έναν να πέφτει στα χέρια των αστυνομικών, ενώ συνελήφθησαν και δύο ενήλικες, ένας πατέρας και μια γιαγιά των ανήλικων δραστών, για παραμέληση.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών σε Καλαμάτα και Ασπρόχωμα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και διακεκριμένες κλοπές, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον τέσσερις ανηλίκους. Χθες ο 15χρονος που συνελήφθη οδηγήθηκε στον ανακριτή, καθώς δεν είχε ούτε αστυνομική ταυτότητα και με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, με την υποχρέωση να παρακολουθείται από επιμελητή ανηλίκων.

Τους έγραφαν οι κάμερες
Έπειτα από εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από τα σημεία που έγιναν οι κλοπές και οι απόπειρες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη των πέντε ανηλίκων. Συνελήφθη ένας 15χρονος στην Καλαμάτα, ενώ οι άλλοι τέσσερις ανήλικοι δράστες είναι ο 16χρονος αδελφός του, άλλος ένας 15χρονος, ένας 14χρονος και ένας 16χρονος και δε συνελήφθησαν.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν μία 60χρονη που είναι η γιαγιά του 14χρονου και ένας 36χρονος που είναι ο πατέρας του 16χρονου, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας εξακριβώθηκε ότι από τις 8 Μαρτίου έως και τις 29 Μαρτίου, στην Καλαμάτα αλλά και στο Ασπρόχωμα, οι πέντε ανήλικοι διέπραξαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα σε καταστήματα, δύο κλοπές δικύκλων και μία περίπτωση διάρρηξης σε αυτοκίνητο.

Η δράση τους
Σε ό,τι αφορά τη δράση τους, στις 8 και 11 Μαρτίου, βραδινές ώρες, διέρρηξαν καφετέρια στο Ασπρόχωμα και αφαίρεσαν εργαλεία και βρώσιμα είδη, συνολικής αξίας 400 ευρώ.

Στις 9 Μαρτίου, επίσης βραδινές ώρες, αφαίρεσαν από την Καλαμάτα μια δίκυκλη μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη σε κεντρικό σημείο.

Στις 15 Μαρτίου σε αυτοκίνητο στο Ασπρόχωμα έσπασαν το παρμπρίζ και αφαίρεσαν ένα ραδιόφωνο.

Στις 18 Μαρτίου από την Καλαμάτα αφαίρεσαν μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε τις επόμενες ημέρες παρατημένη σε άλλο σημείο της πόλης.

Στις 23 Μαρτίου στο Ασπρόχωμα έσπασαν τη γυάλινη είσοδο καφεζαχαροπλαστείου και αφαίρεσαν 2.200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Τη νύχτα 28 προς 29 Μαρτίου στο Ασπρόχωμα διέρρηξαν καφενείο και πήραν ηλεκτρικές συσκευές και αλκοολούχα ποτά, συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Τέλος, την ίδια νύχτα, πάλι στο Ασπρόχωμα, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν καφετέρια αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τέλος, κατά τη σύλληψη του 15χρονου βρέθηκε στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο που είχε κλαπεί στο Σεπτέμβριο του 2017 από σπίτι στο Πεταλίδι.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη