Τυχεροί στάθηκαν οι 3 αστυνομικοί στη συμπλοκή του Μεγάλου Σαββάτου στη Βαλύρα με Ρομά

Τυχεροί στάθηκαν οι 3 αστυνομικοί στη  συμπλοκή του Μεγάλου Σαββάτου στη Βαλύρα με Ρομά

Τους πήραν τον κρατούμενο και τους “πλάκωσαν” με πέτρες και καδρόνια

Άγιο είχαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τρεις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όταν επιχείρησαν να συλλάβουν 30χρονο καταζητούμενο Ρομά σε καταυλισμό ομοφύλων του στη Βαλύρα και δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και καδρόνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς, ελαφρά.

Ένας Θεός ξέρει πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από μια τέτοια συμπλοκή, ενώ έπειτα από ενισχύσεις που κάλεσαν οι τρεις αστυνομικοί έσπευσε στην περιοχή η ΟΠΚΕ, χωρίς ωστόσο να γίνει σύλληψη λόγω και της έκρυθμης κατάστασης που πλέον επικρατούσε. 

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο Ρομά, που καταζητείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε περιστατικό με πυροβολισμούς την παραμονή των Χριστουγέννων στο Αριοχώρι, είχε διαφύγει της σύλληψης από αστυνομικούς και πριν από περίπου 10 μέρες.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Για το συγκεκριμένο Ρομά έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του έτους για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το περιστατικό είχε σημειωθεί το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στο Αριοχώρι, όταν λίγο μετά τις 8.00 τέσσερις Ρομά, τρεις άντρες και μια γυναίκα, πήγαν σε καφενείο του χωριού. Στο χώρο του καταστήματος βρίσκονταν ως θαμώνες πέντε Ρομά. Έπειτα από διαπληκτισμό στο χώρο του πάρκινγκ οι τρεις άντρες -με τη γυναίκα να παραφυλάει και να παροτρύνει τους υπολοίπους- άρχισαν να πυροβολούν. Ένας 33χρονος Ρομά τραυματίστηκε τότε ελαφρά από σκάγια και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σκάγια από τους πυροβολισμούς προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Οι τέσσερις δράστες αμέσως μετά το περιστατικό επιβιβάσθηκαν σε όχημα και εξαφανίσθηκαν. 

Η Αστυνομία τούς είχε ταυτοποιήσει και πρόκειται για δύο αδέλφια, 40 και 34 ετών, και άλλα δύο αδέλφια, έναν 30χρονο και την 32χρονη αδελφή του.

Το Φεβρουάριο στη Ροδοδάφνη Αιγίου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 34χρονος Ρομά. Λίγες μέρες μετά συνελήφθησαν στην Καλαμάτα ο 40χρονος αδελφός του και η 32χρονη γυναίκα. Της σύλληψης διαφεύγει ο 30χρονος αδελφός της, τον οποίο και επιχείρησαν να συλλάβουν το Μεγάλο Σάββατο οι τρεις αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Βαλύρα.

Για τους τέσσερις είχαν εκδοθεί εντάλματα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Τον φυγάδευσαν

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες ότι ο 30χρονος καταζητούμενος κρύβεται στον καταυλισμό των Ρομά στη Βαλύρα. Έτσι, πήγαν εκεί περίπου στις 8.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, κατάφεραν να εντοπίσουν και να δεσμεύσουν τον 30χρονο, όμως δεν είχαν υπολογίσει τη συνέχεια. Ομάδα ομοφύλων του επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και καδρόνια και χωρίς κανέναν δισταγμό άρχισαν να τους χτυπούν. Μάλιστα, τους άρπαξαν από τα χέρια τον καταζητούμενο και τον φυγάδευσαν, χωρίς οι αστυνομικοί να μπορούν να κάνουν κάτι.

Οι τρεις αστυνομικοί της Ασφάλειας τραυματισμένοι κάλεσαν ενισχύσεις και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και ο τρίτος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί, και για τους τρεις, διαπιστώθηκε ότι είχαν ελαφρά τραύματα, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Της Βίκυς Βετουλάκη

*Φωτό από το επεισόδιο που είχε σημειωθεί με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά στη Μεσσήνη το καλοκαίρι του 2019, με τις σφαίρες να καρφώνονται σε αυτοκίνητα και κτήρια