20 ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου

20 ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου

Στην προμήθεια 20 ασθενοφόρων για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας στην Πελοπόννησο προχωρά η 6η ΥΠΕ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Αναβάθμιση εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Πελοποννήσου με προμήθεια ασθενοφόρων και ιατρικού εξοπλισμού», που έχει ενταχθεί με Κωδικό ΟΠΣ 5041879 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Στο φυσικό αντικείμενο της Πράξης αναφέρεται: «Υποέργο1: Προμήθεια ασθενοφόρων για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πελοπόννησο. Το προτεινόμενο Υποέργο 1 αφορά στην προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων τύπου “B”. Πρόκειται για 20 οχήματα van, κλειστού τύπου, που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789:2007 για ασθενοφόρα τύπου “Β”. Το ασθενοφόρο τύπου “Β” έχει τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Έχει κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμό του θαλάμου ασθενούς, που να επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του χώρου από εργονομικής άποψης. Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που να καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και να τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή ημιαποφραγμένους από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τέλος, διαθέτουν επαρκή ισχύ κινητήρα για να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Υποέργο2: Προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού. Το προτεινόμενο υποέργο αφορά στην προμήθεια δύο Ψηφιακών Ακτινολογικών Μηχανημάτων για το ΚΥ Αρεόπολης και το ΚΥ Κορίνθου (πρώην ΠΕΔΥ-ΜΥ)».

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ήδη υπέγραψε την απόφαση, που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΨΙΞΤ469ΗΔΜ-Ζ9Σ, για «1. Την προκήρυξη ηλεκτρονικής ανοικτής δημόσιας σύμβασης άνω των ορίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής για την προμήθεια “Είκοσι (20) Τυποποιημένων Ασθενοφόρων Οχημάτων (Ambulance) Πρoνοσοκομειακής Φροντίδας, 4Χ4, DIESEL” για τα ΚΥ αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ (CPV: 34114121-3), προϋπολογισμού 1.612.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

2. Την έγκριση του σχεδίου διακήρυξης ηλεκτρονικής ανοικτής δημόσιας σύμβασης άνω των ορίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής για την προμήθεια “Είκοσι (20) Τυποποιημένων Ασθενοφόρων Οχημάτων (Ambulance) Πρoνοσοκομειακής Φροντίδας, 4Χ4, DIESEL” για τα ΚΥ αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ (CPV: 34114121-3), προϋπολογισμού 1.612.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

3. Τον ορισμό 5μελούς επιτροπής αξιολόγησης της εν λόγω σύμβασης…».