260.000 ευρώ για έργα ζήτησαν τα Δασαρχεία της Μεσσηνίας και πήραν 38.000!

260.000 ευρώ για έργα ζήτησαν τα Δασαρχεία  της Μεσσηνίας και πήραν 38.000!

«Ψίχουλα», για άλλη μια χρονιά, σε σχέση με τις ανάγκες διατέθηκαν στα Δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας για δασικά έργα αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας στη Μεσσηνία από το «Πράσινο Ταμείο».

Χθες εκδόθηκε η σχετική απόφαση για ένταξη στο πρόγραμμα «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2020» και χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την υλοποίηση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας, που περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα «Προγράμματα δασικών δραστηριοτήτων για χρηματοδότηση από τον Ειδικό Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου έτους 2020». 

Κάθε υπηρεσία, όπως κάθε χρόνο, έστειλε τις προτάσεις της για τις ανάγκες που υπάρχουν στα δάση και τις δασικές περιοχές τους, αλλά και τα έργα που πρέπει να εκτελεσθούν.

Συνολικά από τις δασικές υπηρεσίες όλης της Ελλάδας κατατέθηκαν αιτήματα για έργα ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιστώσεις που τελικά διατέθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο» είναι συνολικά για όλη την Ελλάδα 2.000.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, από το Δασαρχείο Καλαμάτας κατατέθηκαν προτάσεις έργων ύψους 200.000 ευρώ και από το υπουργείο εγκρίθηκαν για διάνοιξη, βελτίωση και συντήρηση δασικού οδικού δικτύου μόλις 22.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, το Δασαρχείο Κυπαρισσίας κατέθεσε προτάσεις για έργα ύψους 60.000 ευρώ και εγκρίθηκαν 16.000 ευρώ για βελτίωση και συντήρηση δασικού οδικού δικτύου στην περιοχή του.

Β.Β.