Τα μονοπάτια του Ταϋγέτου… συναντούν τον τουρισμό του μέλλοντος

Τα μονοπάτια του Ταϋγέτου… συναντούν τον τουρισμό του μέλλοντος

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επέκταση και σε άλλα βουνά της Περιφέρειας Πελοποννήσου του επιτυχημένου προγράμματος μονοπατιών του Μαινάλου.

Αυτό συμφώνησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην τηλεσύσκεψη που είχε  προχθές με τον Γιάννη Λαγό, πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης  “Μαίναλον”.

“Τα μονοπάτια απαντούν στον τουρισμό του μέλλοντος” τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι “μετά το Πάσχα θα συζητήσουμε με τον Γ. Λαγό για επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος μονοπατιών του Μαινάλου και στα άλλα βουνά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προτεραιότητα τον Ταΰγετο -καθώς στον Πάρνωνα έχει ολοκληρωθεί η σχετική προσπάθεια.  Προφανώς η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τον σχεδιασμό αυτό”.

Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο είναι να τον περπατήσεις. Τα τελευταία χρόνια ο περιπατητικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί ραγδαία στη χώρα μας ως μια εναλλακτική μορφή αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.

Τα μονοπάτια αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό, δίνουν πρόσβαση στη φύση και ευαισθητοποιούν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα απόλυτο εργαλείο ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που έρχεται να συνδυαστεί με την προσπάθεια να αναδειχθεί, όχι μόνο το παραλιακό μέτωπο της Περιφέρειας, που έχει σημάδια κορεσμού, αλλά και η ενδοχώρα, στο πλαίσιο και των προσπαθειών για επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Α.Π.