Έλεγχοι της Τροχαίας για κράνος και στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ

Έλεγχοι της Τροχαίας για κράνος  και στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ

Η χρήση κράνους από δικυκλιστές και η μη στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ήταν οι δύο παραβάσεις του ΚΟΚ που μπήκαν στο στόχαστρο της Τροχαίας την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας «Παράβαση της Εβδομάδας».

Την προηγούμενη βδομάδα, από 18 έως 24 Μαΐου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, από 934 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 13.329 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.592 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, όπως και 380 για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (516), του Ηρακλείου (152), της Θεσσαλονίκης (126), της Αχαΐας (97), της Β’ Δωδεκανήσου (71) και της Αλεξανδρούπολης (62).

Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία και πραγματοποιήθηκαν 195 έλεγχοι, ενώ βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 5 για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Β.Β.