Έτοιμα τα σχολεία στο Δήμο Μεσσήνης για να υποδεχθούν τους μαθητές

Έτοιμα τα σχολεία στο Δήμο Μεσσήνης για να υποδεχθούν τους μαθητές

Εν όψει της σταδιακής επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης προέβη εγκαίρως στις απαιτούμενες ενέργειες υιοθέτησης προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού στους εν λόγω χώρους. 

Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, έγινε προμήθεια και διανομή στις 11 σχολικές δομές αντισηπτικών και μασκών, λόγω της σταδιακής επαναλειτουργίας της Γ΄ τάξης του Λυκείου την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου και των Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου και των Γυμνασίων στις 18 του μήνα. 

Επίσης, επιμελήθηκε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την προμήθεια ειδικών στολών, μασκών και γαντιών για τις καθαρίστριες των σχολείων που θα εργάζονται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να απολυμαίνουν τους χώρους καθ’ υπόδειξη της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας. 

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε καθαρισμό και απολυμάνσεις στα προαύλια των σχολείων. Επίσης, διένειμε εγκαίρως τάμπλετ -κατόπιν συνεννόησης με τις διευθύνσεις των σχολείων – σε μαθητές που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν, προκειμένου να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την ηλεκτρονική διδασκαλία. 

Σημαντική, δε, ήταν η συνεισφορά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για την απόκτηση των τάμπλετ, καθώς και η δωρεά 1.000 μασκών που διατέθηκαν για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών του Δήμου. 

Αντισηπτικά απέστειλε και το υπουργείο Παιδείας.