Αίτημα για μερική πεζοδρόμηση στο Ιστορικό Κέντρο

Αίτημα για μερική πεζοδρόμηση στο Ιστορικό Κέντρο

Το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκαν προχθές οι επιχειρηματίες Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Σκοκέας και Γιάννης Κουτίβας εκπροσωπώντας καταστήματα της οδού Αμφείας (Ιστορικό Κέντρο).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα στην πόλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.  Επίσης, υπήρξε αίτημα για πεζοδρόμηση Αιπύτου και Ηφαίστου από τις 18.00 έως τις 6.00, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στο Ιστορικό Κέντρο, αίτημα που εξετάζεται ήδη από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εκμεταλλευτεί… το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε εν μέσω της πανδημίας, προκειμένου να εφαρμόσει ανάλογα μέτρα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων. Κοινός στόχος αυτής της πρακτικής είναι η απόδοση περισσότερου χώρου στους πολίτες για την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές του 2019, οι καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου, με κοινή τους επιστολή προς όλες τις παρατάξεις, πρότειναν, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στην περιοχή. Όπως πεζοδρόμηση όλων των οδών εντός του Ιστορικού Κέντρου, βελτίωση της καθαριότητας και οχήματα, κυρίως μηχανάκια, πρέπει για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την αισθητική και τον πολιτισμό ενός πραγματικά Ιστορικού Κέντρου, να πάψουν να διέρχονται παράνομα τους πεζόδρομους και τις πλατείες.

 Α.Π.