Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Καλαμάτα από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Καλαμάτα από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Την προσεχή Παρασκευή, 22 Μαΐου, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Καλαμάτα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, μπορούν να καλέσουν στο 6937405592 (κα Κυριακή Στεφανίδου) ή να στείλουν email στο k.stefanidou@kalamata.gr, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Η δε συγκέντρωση μονάδων αίματος θα γίνει στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που θα βρίσκεται στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (Ψαρών & Μακεδονίας γωνία).

Παρακαλούνται, τέλος, οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους καθώς και το ΑΜΚΑ τους, ενώ καθόλη τη διάρκεια της δράσης στo χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού.