Θείος και ανιψιός Ρομά ρήμαζαν σπίτια σε χωριά της Μεσσηνίας

Θείος και ανιψιός Ρομά  ρήμαζαν σπίτια σε χωριά της Μεσσηνίας

Άλλοι δύο Ρομά, θείος και ανιψιός, που επιδίδονταν σε διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών σε χωριά της Μεσσηνίας, κατέληξαν στα χέρια της Αστυνομίας. Οι θρασύτατοι δράστες σήκωναν από τα σπίτια ό,τι έβρισκαν, από ηλεκτρικές συσκευές και οικιακά σκεύη μέχρι λιόπανα και ελαιόλαδο.

Οι αστυνομικοί τούς έπιασαν «με τη γίδα στην πλάτη», αφού όταν τους συνέλαβαν η καρότσα του αγροτικού ήταν γεμάτη με πράγματα, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, που τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, όπου οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι.

Στα χωριά 

Οι κλοπές που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε χωριά των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος.

Το βράδυ της Πέμπτης, στη Βελίκα του Δήμου Μεσσήνης, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν έλεγχο στο αγροτικό αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 34χρονος και ένας 25χρονος Ρομά, θείος και ανιψιός, οι οποίοι διαμένουν στην Ασπροπουλιά. Στην καρότσα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μεταλλική σπάθα, συνολικού μεγέθους 36 εκατοστών, ένα περίστροφο κρότου, 10 φυσίγγια κρότου, διάφορα εργαλεία, καθώς και πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.  

Οι κλοπές

Στην έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, προέκυψε ότι θείος και ανηψιός, από 26 Μαρτίου έως και 7 Μαΐου, σε χωριά των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος, διέπραξαν συνολικά τέσσερις κλοπές σε σπίτια, απ’ όπου αφαίρεσαν οικιακές συσκευές, ηλεκτρικές συσκευές, γεννήτρια ρεύματος κ.ά. 

Ειδικότερα, από 26 έως 30 Μαρτίου διέρρηξαν είσοδο κατοικίας στον Άρι και αφαίρεσαν διάφορες οικιακές συσκευές. Από 23 έως 27 Απριλίου μπήκαν από παράθυρο σε εξοχική κατοικία στο Αριοχώρι και αφαίρεσαν οικιακές συσκευές, αξίας 3.000 ευρώ. Την Πέμπτη που συνελήφθησαν είχαν  διαρρήξει εξοχική κατοικία στη Στέρνα και είχαν αφαιρέσει ένα ψυγειοκαταψύκτη, ένα πιεστικό άντλησης νερών, μία μπαταρία φωτοβολταϊκού συστήματος, μια γεννήτρια ρεύματος, ελαιόπανα, μια μεγάλη φιάλη προπανίου, δύο 5λιτρα δοχεία ελαιολάδου, μία φορητή κεραία τηλεόρασης και διάφορα κουζινικά σκεύη.

Την ίδια ημέρα είχαν διαρρήξει σπίτι στη Φοινικούντα και είχαν κλέψει αντλίες νερού, διάφορες οικιακές, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αγροτικό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των κλοπών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Της Βίκυς Βετουλάκη