Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης στον Τουρισμό

Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα  της κυβέρνησης στον Τουρισμό

Συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχουπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας 

Συγκέντρωση διοργανώνει την Πέμπτη, 28 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του κατακρίνει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό, μιλώντας για αθλιότητα και κοροϊδία! 

Ειδικότερα, αναφέρει: «Το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζομένους του κλάδου.

Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης! 

400 ευρώ για τους εποχικούς με την προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον 50 ένσημα στην τουριστική επιχείρηση και κατάργηση της επαναπρόσληψης – 500 ευρώ για τους υπολοίπους. Χιλιάδες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα – ζεστό χρήμα για τους εργοδότες.

Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματός μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Όλα δικά τους!

Αυτή είναι η προτεραιότητά τους. Να μεταφέρουν το βάρος της κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζομένους, στο πλαίσιο του λεγόμενου «δίκαιου επιμερισμού».

Για τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και επισιτιστικού κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των αερομεταφορών, καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης κατά του κορωνοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την «ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα.

Πληρώσαμε την ανάπτυξη – τώρα μας χρεώνουν και τη νέα κρίση!

Απαιτούμε να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης! Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων. Να ισχύσει η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών!

Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη.

Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού! Όλοι στο δρόμο! Όλοι στις 28 Μαΐου, στις 19.30, στην πλατεία 23ης Μαρτίου».