Παρέμβαση για παραλιακό μέτωπο Μικρής Μαντίνειας από Περιφέρεια και Δήμο Καλαμάτας

Παρέμβαση για παραλιακό μέτωπο Μικρής Μαντίνειας από Περιφέρεια και Δήμο Καλαμάτας

Παρεμβάσεις από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, για το παραλιακό μέτωπο της Μικρής Μαντίνειας σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε και πρωτοσέλιδη αναφορά του “Θ” στα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής.

Η αρχή έγινε από τον κ. Νίκα, καθώς στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Γιώργο Σπίνο, εξετάστηκε η δυνατότητα επικαιροποίησης της μελέτης που είχε αναθέσει ο τ. Δήμος Αβίας για την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές.

Επιπλέον, πολύωρη συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων Καλαμάτας, Βέργας και Μ. Μαντίνειας είχε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία έλαβαν μέρος και αντιδήμαρχοι, ήταν ο προγραμματισμός βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δράσεων και παρεμβάσεων τόσο για τη λειτουργία της παραλιακής ζώνης όσο και για αναγκαίες εργασίες στις οποίες οι Κοινότητες χρειάζονται τη συμβολή του Δήμου.

Κατά τη συζήτηση, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων κατέθεσαν προστάσεις και σκέψεις, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι ο Δήμος οφείλει να προβεί σε ενέργειες προκειμένου, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να δημιουργηθούν συνθήκες που να ενισχύουν όσους δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.

Στο μεταξύ, όταν ο κ. Νίκας βρέθηκε στην Καλαμάτα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στη φετινή τουριστική περίοδο -και κατ’ επέκταση στον κλάδο του τουρισμού- η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως επισημάνθηκε, πάντως, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τόσο η Μεσσηνία όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευρύτερα θα αποτελέσουν προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό, με επισκέπτες κυρίως από την περιοχή της Αττικής.

Επίσης, εξετάστηκε η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για το μνημείο της Χορηγόσκαλας που ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Νέδουσας, όπως και η ολοκλήρωση των εργασιών στο σπίτι του Νικηταρά, στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο της Νέδουσας, Αριστείδη Βαρελά και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσας, Παναγιώτη Μπατσικούρα.

Τέλος, κ. Νίκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Βρυσών Τριφυλίας Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, με τον οποίον συζήτησε θέματα άρδευσης όπως και αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής.

Α.Π.