Παραβάσεις Τροχαίας: Βγήκαμε από την καραντίνα και αρχίσαμε να τρέχουμε

Παραβάσεις Τροχαίας: Βγήκαμε από την καραντίνα και αρχίσαμε να τρέχουμε

Η άρση των απαγορεύσεων μετακίνησης που είχαν εφαρμοσθεί το προηγούμενο διάστημα, με κάποιες βέβαια να διαρκούν ακόμα, έφερε και την έναρξη των παραβάσεων από οδηγούς. Την προηγούμενη εβδομάδα, από 4 έως 10 Μαΐου, άρχισε και πάλι η εφαρμογή του προγράμματος «Παράβαση της εβδομάδας» που υλοποιείται σε όλη την επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων

Τις συγκεκριμένες μέρες κλιμάκια αστυνομικών των υπηρεσιών Τροχαίας πραγματοποίησαν ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών (παιδικά καθίσματα).

Στο πλαίσιο αυτό, από 957 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 17.320 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 62 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (341), της Αττικής (270), της Πιερίας (269), των Σερρών (210), της Κορινθίας (207) και της Κοζάνης (144).

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία ελέγχου και πραγματοποιήθηκαν 295 έλεγχοι. Για υπερβολική ταχύτητα δε, βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις, ενώ καμία παράβαση δε βεβαιώθηκε σε όχημα για παιδικό κάθισμα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα για διαφορετικές παραβάσεις, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Β.Β.