Προβολή στο Σπίτι: «Ένταση»

Προβολή στο Σπίτι: «Ένταση»

Κορυφαία αστυνομική περιπέτεια του Μάικλ Μάν. Πέραν των άλλων αναρίθμητων χαρισμάτων της έμεινε γνωστή ως η ταινία που έφερε κοντά, έπειτα από πολλά χρόνια, τα δύο “ιερά τέρατα” του παγκόσμιου σινεμά, Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ένας αστυνομικός του εγκληματολογικού τμήματος του Λος Άντζελες, ολότελα παθιασμένος με τη δουλειά του, κυνηγά τον αρχηγό μιας εγκληματικής οργάνωσης, που δρα με επιστημονική ακρίβεια.

Με ένα μεγαλοπρεπές και επικό στυλ κινηματογράφισης και με πρωτοφανή φροντίδα για κάθε λεπτομέρεια, ο Μάικλ Μάν συνθέτει με τη γνώριμη μαεστρία του ένα επιβλητικό, απίστευτα μεστό φιλμ, με έξοχες σκηνές δράσης (κάποιες – όπως αυτή της ληστείας στην τράπεζα – καταγράφονται πλέον ως σκηνές ανθολογίας), αλλά και με σπουδαία σκιαγράφηση των χαρακτήρων (σπάνιο για αμερικάνικη ταινία δράσης τέτοιου μεγέθους). Η ανάδειξη των ηθικών διλημμάτων και των πιο μύχιων συναισθημάτων των χαρακτήρων εικονογραφούνται παραδειγματικά (η μοναξιά του Ντε Νίρο, για παράδειγμα), ενώ ταυτόχρονα διερευνάται και ο θεσμός της οικογένειας.

Ένταση – Heat

Crime, Drama, Thriller | 1995 | K-15 | USA | 170′

Σκηνοθεσία: Michael Mann

Σενάριο: Michael Mann

Παίζουν: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=jqSCxkF_kbw&list=PLA90jjO0KDVjZWP7yvC5daUaIUtFjP-Is&index=37&t=0s&fbclid=IwAR0CYzRwCda_jiG4UHJJReuoEoELd0gbttOyYKkujxQeMSkNAWNw80ThbVk