Τοποθετήθηκαν τα Seatrac στην παραλία Καλαμάτας

Τοποθετήθηκαν τα Seatrac στην παραλία Καλαμάτας

Σε εξέλιξη διαγωνισμός για προμήθεια περισσοτέρων 

Δύο μηχανήματα Seatrac, που επιτρέπουν σε συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα, τοποθετήθηκαν για μια ακόμα χρονιά στις παραλίες «Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση» και «Ανατολική Καλαμάτα-Τέρμα Ναυαρίνου». Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται όχι μόνο κάτοικοι της Καλαμάτας, αλλά και συνάνθρωποί μας από άλλες περιοχές, που έρχονται για διακοπές εξαιτίας αυτής της δυνατότητας. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια από το Δήμο Καλαμάτας τεσσάρων (4) ακόμη μηχανημάτων Seatrac.

Θα πρέπει να προσθέσουμε, ενισχύοντας τη σημαντικότητα των μηχανημάτων αυτών, ότι το Seatrac έναντι της Ανάστασης ήταν το δεύτερο σε χρήση στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 και εκείνο πλησίον του Filoxenia το έκτο.

Η παρέμβαση που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (2014- 2020) προέβλεπε την προμήθεια του συνόλου του αναγκαίου εξοπλισμού για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών σε διάφορα σημεία του Δήμου Καλαμάτας. Σκοπός ήταν να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, για να παρέχεται στα άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένους, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.) ολοκληρωμένη η αλυσίδα προσβασιμότητας, μέσω της κατασκευής εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν στην ψυχαγωγία και την άθλησή τους. 

Τέλος, σημειώνουμε ότι τη γενική αποδοχή των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα έχουν κερδίσει οι μηχανισμοί Seatrac. Χαρακτηριστικά, χρήστης του μηχανήματος στην Ανάσταση έγραψε τα εξής για την εμπειρία του: «Η Καλαμάτα απέκτησε Σίτρακ οργανωμένα από την πρώτη στιγμή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Εγώ προσωπικά τα πρώτα μπάνια που έκανα με τη βοήθεια του Σίτρακ ήταν στην Καλαμάτα. Έκανα σχεδόν 250 χιλιόμετρα κάθε φορά που ήθελα να κάνω ένα μπάνιο. 

Ακόμα μπορώ να πω ότι ήταν τόσο προσβάσιμα και οργανωμένα όλα που ήμουν πλήρως αυτόνομος. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που δούλεψαν για το καλύτερο των ΑμεΑ. Και φυσικά, ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία που με το μηχανισμό μάς δίνει το δικαίωμα της ελευθερίας».

Α.Π.