Κοινός βηματισμός Περ. Πελοποννήσου με τουριστικούς φορείς για την καλύτερη προβολή της περιοχής

Κοινός βηματισμός Περ. Πελοποννήσου με τουριστικούς φορείς για την καλύτερη προβολή της περιοχής

Στενή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και φορέων του τουριστικού τομέα θα υπάρξει άμεσα, προκειμένου να στελέχη και προσωπικό των 800 και πλέον ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια να εκπαιδευτούν σε θέματα πρωτοκόλλων υγείας.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε προχθές στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου, του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστα Μαρινάκου, του μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Στο ίδιο πλαίσιο και σε δεύτερη φάση επιδιώκεται -πάντα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων- να υπάρξει εκπαίδευση / ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν, δηλαδή των επαγγελματιών στον τομέα εστίασης και γενικά των απασχολούμενων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρέχοντας στο τέλος και τη σχετική πιστοποίηση.

“Είναι μια πρωτοβουλία και μια συνεργασία μέσω της οποίας θα προβληθεί, τόσο η καλή κατάσταση της Περιφέρειας ως προς τον κορωνοϊό όσο και η ενημέρωσή μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφάλεια” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι τουριστικοί φορείς θα φέρουν πρόταση στην Περιφέρεια για τον τρόπο προβολής της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τέλος, έγινε συζήτηση τόσο για την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας που αναβαθμίζεται όσο και γενικά για την προβολή της Περιφέρειας μέσω ηλεκτρονικών μέσων, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες.