Ο Γιάννης Χριστόπουλος για τη Μαραθόλακα: «Οι δημότες πληρώνουν αδρά ένα περίεργο… αλισβερίσι»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος για τη Μαραθόλακα: «Οι δημότες πληρώνουν αδρά ένα περίεργο… αλισβερίσι»

Στην περιοχή της Μαραθόλακκας βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες, μετά και την κήρυξη της έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Καλαμάτας, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά» με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο. 

Με ανακοίνωσή του, λοιπόν, η οποία συνοδεύεται και με φωτογραφικό υλικό, ο Γιάννης Χριστόπουλος σημειώνει ότι η περιβαλλοντική… αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση, η οποία φαίνεται μη αναστρέψιμη, βλάπτει τόσο τον Ταΰγετο όσο και τους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, μετά την επίσκεψή του ο Γιάννης Χριστόπουλος σχολιάζει ως εξής την πραγματικότητα που αντίκρισε: 

Μύθοι Μαραθόλακκας

1ος: Γίνεται κανονική διαχείριση. Η αλήθεια: Γίνεται μια μικρή διαλογή από το ΚΚΔΑΥ, ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων δεματοποιείται.

2ος: Θα γίνει προσωρινή τοποθέτηση του υπολείμματος. Η αλήθεια: «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Καθημερινά 100 περίπου μπάλες στοιβάζονται, το μεγαλύτερο μέρος από αυτές, ξεσκισμένες από τα αγριογούρουνα, είναι αδύνατο πρακτικά να μεταφερθούν και, βεβαίως, το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο, επομένως θα έχουν την τύχη των προηγούμενων (θάψιμο στο χώρο).

Η συνεχής προσωρινή τοποθέτηση έχει «φρακάρει» την περιοχή και η έκτακτη ανάγκη θα εξυπηρετήσει μάλλον είτε την εναπόθεση στη δασική έκταση είτε την τοποθέτηση πάνω στα θαμμένα, με κίνδυνο να βυθιστούν όλα στο Νέδοντα. “Έφυγε” και ο εργολάβος της Φολόης…

3ος: Το οργανικό υπόλειμμα αξιοποιείται. Η αλήθεια: Παραμένει στο χώρο, αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη και δεντροφύτευση νταμαριών.

4ος: Έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η αλήθεια: Δεν έχει κατασκευαστεί ούτε τσιμεντένιος χάνδακας περιμετρικά προκειμένου να μαζεύει τα ζουμιά. Σημειώνουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε επισκεφθεί το χώρο, το είχε επισημάνει σε έκθεση. Εντάξει, τους κοροϊδεύουμε τους “κουτόφραγκους”.

5ος: Τα χρήματα των δημοτών πιάνουν τόπο. Η αλήθεια: «Οι δημότες πληρώνουν αδρά ένα περίεργο αλισβερίσι».

Α.Π.