Αγνόησε τον όρο να αποζημιώσει τα θύματά του και συνελήφθη

Αγνόησε τον όρο να αποζημιώσει τα θύματά του και συνελήφθη

Τον όρο να αποζημιώσει τα θύματά του είχε ένας 16χρονος από τον ανακριτή προκειμένου να μείνει ελεύθερος, αλλά δεν τον τήρησε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί εκ νέου το απόγευμα της Παρασκευής στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ο ανήλικος μαζί με έναν 28χρονο ομόφυλό του έκλεβαν αυτοκίνητα, έκαναν με αυτά κλοπές σε σπίτια σε χωριά της Μεσσηνίας και μετά τα έκαιγαν. Συγκεκριμένα, στις 27 Μαρτίου και στις 2 Μαΐου αφαίρεσαν δύο αυτοκίνητα και χρησιμοποιώντας τα διέπραξαν, σε χωριά των Δήμων Οιχαλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Γαργαλιάνων, οκτώ κλοπές σε καταστήματα (απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, δολάρια Αμερικής, κινητό τηλέφωνο και καπνικά προϊόντα) και τέσσερις απόπειρες σε καταστήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, ενώ σε αυτή περιλαμβάνεται ένας ακόμη Ρομά, 27 ετών.

Μετά τις απολογίες τους ο 28χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ για τον 16χρονο αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος καθώς είναι ανήλικος, όμως ορίσθηκε μέσα σε διάστημα 15 ημερών να αποζημιώσει τους παθόντες. Ωστόσο, δεν το έπραξε και συνελήφθη.

Β.Β.