Αιτήσεις στο Δημαρχείο Μεσσήνης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων λόγω πανδημίας

Αιτήσεις στο Δημαρχείο Μεσσήνης για  ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων λόγω πανδημίας

Εξετάζεται περαιτέρω μείωση δημοτικών τελών 

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Ρούτσης, έκλεισε τη χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης. 

Από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφασίστηκε η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κεντρικές περιοχής του Δήμου Μεσσήνης από καταστήματα που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και με βάση πάντα τις οδηγίες από τις ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση. 

Ανέφερε τους δρόμους στους οποίους μπορούν οι καταστηματάρχες να ζητήσουν επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν το αίτημά τους στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Ξεκαθάρισε, δε, ότι θα δοθεί η άδεια εφόσον δε δημιουργείται πρόβλημα στη διέλευση πεζών και πάντα με βάση όσα προβλέπονται από την ΚΥΑ. 

Επίσης, έκανε γνωστό ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από τις 7 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 8.15 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί. 

Κλείνοντας ο κ.  Ρούτσης έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής περαιτέρω μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, ενώ συγκεκριμένες προτάσεις επ’ αυτού πρόκειται να κατατεθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Του Κώστα Γαζούλη